Som AutoBranchen Danmark løbende har skrevet om, skulle der indføres en ny synslov med ændret praksis for godkendelse af specialkøretøjer den 1. januar 2022. Optakten til den nye synslov har dog været temmelig tumultarisk med flere udskydelser i løbet af 2020, og nu bliver den nye lov igen udskudt, oplyser Færdselsstyrelsen.

“AutoBranchen Danmark har hele tiden været skeptisk over for de lovforslag, som har ligget til grund for den nye synslov. Mest af alt fordi, overgangsordningen var alt for kort og virkede ufærdig, især når vi har talt med opbyggere, der skulle underlægges de nye regler. Så det lyder fornuftigt, at man igen, igen bruger mere tid på at få en ordentlig lovgivning på plads”, fortæller Ida Nynne Daarbak Reislev, jurist hos AutoBranchen Danmark.

En af de større ændringer er blandt andet et forslag om, at de såkaldte registreringssyn skulle bortfalde helt og erstattes af en teknisk tjeneste. Det ville betyde, at de nuværende prøveinstanser ville blive nedlagt, for i stedet at blive erstattet af såkaldte tekniske tjenester, hvor alle ændringer ved køretøjer skal godkendes for at opnå EU-typegodkendelse.

Det er uvist, hvad fremtidige ændringsforslag kommer til at indeholde, men AutoBranchen Danmark vil som nu overvåge udviklingen.