Bilsalget i juni og første halvår kan opsummeres således:

  1. Hver tredje solgte bil i juni er en grøn bil.
  2. Ford Kuga driver pluginhybridbilerne til rekordhøje 22,5 procent af de solgte biler i juni.
  3. Rekord mange grønne biler i første halvår af 2021

1. Hver tredje solgte bil i juni er en grøn bil.

Det samlede bilsalg i juni på 20.271 biler blev i langt højere grad end tidligere domineret af de grønne biler. Det er en fremgang på 3.446 biler i forhold til maj måned. Der var også en beskeden fremgang på 2.341 biler i forhold til juni 2020.

Fremgangen i bilsalget er i høj grad drevet af de grønne biler, der har opnået den største markedsandel hidtil på det danske bilmarked. Hele 33,7 procent af de nye biler kunne nemlig oplades. Det er en markant fremgang fra juni 2020, hvor kun 12,5 procent af de nye ledninger kunne sættes til en ladestander.

2. Pluginhybridbilerne, der har sikret de flotte, grønne salgstal for juni måned.

Hele 22,5 procent udgjorde de delvis eldrevne biler af det samlede bilsalg, hvilket er rekord i Danmark. Til sammenligning udgjorde de kun 7,9 procent i juni 2020.

Salget af pluginhybridbiler er høj grad drevet af Ford Kuga, som forbrugerne har taget til sig. Det er den mest solgte bil i Danmark i årets første seks måneder. Den indtager da også andenpladsen på salgslisterne i juni måned, kun overgået af Toyotas storsælgende Yaris.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg glæder sig over de positive salgstal for pluginhybridbilerne.

”Danskerne flokkes om pluginhybriderne, fordi vi alle gerne vil være en del af den grønne omstilling. Pluginhybriderne giver os den mulighed uden at skulle bekymre sig om at løbe tør for strøm. Derfor er pluginhybridbilerne en rigtig god overgangsordning for de danskere, der endnu ikke er klar til en elbil. Vi mangler ladestandere i stort set hele landet, og derfor er pluginhybriderne så populære”, siger Gitte Seeberg.

3. Rekord mange grønne biler i første halvår af 2021

I årets første seks måneder blev der indregistreret hele 25.854 nye el- og pluginhybridbiler i Danmark. Det svarer til 26,8 procent af det samlede bilsalg. Det er en voldsom kontrast til samme periode i 2020, hvor kun 9,3 procent af de nye biler kunne sættes i stikkontakten.

Gitte Seeberg mener, at udviklingen viser, at danskerne er klar til at tage springet til de grønne biler.

”Den grønne omstilling af bilparken er i fuld gang, og det kommer kun til at gå stærkere i takt med at der kommer flere og flere grønne bilmodeller på markedet. Det næste store spring er, at vi skal have danskeren over i de rene elbiler, men det sker først for alvor, når vi får sat turbo på opsætningen af ladestandere. Indtil da vil pluginhybriderne dominere salget”, siger Gitte Seeberg.

Kilde: Bilstatistik.dk.