I samarbejde med advokat og moms-ekspert Diana Mønniche fra Bachmann/Partners har AutoBranchen Danmark afviklet en række onlinekurser over de seneste måneder. Det har vist sig at være en god idé, og i løbet af kort tid vil flere kurser blive udbudt og slået op på AutoBranchen Danmarks hjemmeside.

”Jura, moms og afgifter er altid vigtigt stof for alle, der driver virksomhed i autobranchen. Da restriktionerne i Danmark gjorde, at vi ikke kunne holde kurser med fysisk fremmøde, måtte vi tænke anderledes. Det var Diana Mønniche heldigvis med på, og derfor har vi fået skabt en række webinarer og onlinekurser. Og efterspørgslen på dem har virkelig været stor,” siger Charlotte Brix Andersen, chef for afdelingen for Medlemsservice, kommunikation og politik i AutoBranchen Danmark.

Næsten 120 personer har klikket ind, når Diana Mønniche har afholdt i alt fire kurser i henholdsvis moms, afgiftsberegning og værdifastsættelse af brugte køretøjer. Sidstnævnte kursus er blevet afholdt to gange, da det første blev udsolgt så hurtigt, at en hurtig gentagelse var oplagt.

”Med en pris på 299 kroner plus moms for medlemmer og 599 kroner plus moms for personer, der ikke er ansat i en medlemsvirksomhed, ser det ud til, at vi har fundet noget, hvor rigtigt mange har lyst til at være med. Derfor kommer der flere kurser, og de vil snarest blive meldt ud i vores nyhedsbreve, fortæller Charlotte Brix Andersen.

I sidste uge lyttede 29 deltagere med, da Diana Mønniche holdt kursus i beregning af moms på brugte biler. Gennemgangen varede en time, og deltagerne havde mulighed for at deltage med deres kamera tændt på computeren, lige som alle havde mulighed for at stille spørgsmål til Diana Mønniche.

Husk i øvrigt, at AutoBranchen Danmarks arrangements-nyhedsbrev udkommer hver onsdag. Det adskiller sig fra det almindelige nyhedsbrev, som udsendes mandag eftermiddag. Onsdagens nyhedsbrev indeholder mulighed for tilbagemelding til de kurser, arrangementer og møder, som AutoBranchen Danmark udbyder.