Motorstyrelsen har brugt februar på at lave nye funktioner og rette fejl i Motorregisteret. Du kan få et overblik over opdateringerne her.

Opdateringerne til Motorregisteret er rettet mod leasingselskaber og er som følger.

Annullering af aktiv pladeinddragelse ved omregistrering

Aktive pladeinddragelser på leasingkøretøjer med en udløbet leasingaftale bliver fremadrettet annulleret, hvis leasingkøretøjet omregistreres til en ny leasingaftale, eller hvis leasingkøretøjet omregistreres til fuld afgift. Endvidere annulleres en aktiv pladeinddragelse på et køretøj med ønskeplader, hvor pladerne ønskes overført til et nyt køretøj.

Leasinggiver og leasingtager kan ikke være ens på en leasingaftale

Ved oprettelse af leasingaftaler i Motorregistret sikres det nu, at leasinggiver og leasingtager ikke kan være samme juridiske enhed. Dette er et meget positivt tiltag, da det sikrer, at registreringen sker i overensstemmelse med lovgivningen. Det vil også begrænse risikoen for fejl.

Oprettelse ”Berigtiget annulleret” på leasingaftaler

For leasingselskaber, der ikke afregner registreringsafgift på månedsangivelsen, går leasingaftalen nu fra statussen ”Oprettet” til ”Berigtiget”. Det er en ny funktion, at man kan annullere en berigtiget leasingaftale og dermed f den fulde leasingafgift refunderet. De annullerede aftaler vil få status af ”Berigtiget annulleret”.

Seneste nyheder