Hvis din virksomhed fortsat selv vil værdifastsætte køretøjer som bilforhandler, skal der fra 1. februar 2020 stilles garanti over for Motorstyrelsen. På den måde kan man opretholde sin titel som selvanmelder. Alt efter antallet af biler, skal forhandleren stille mellem 500.000 kr. og potentielt set over 7,5 mio. kr. i garanti. Det sker ved hjælp af den såkaldte trappemodel, som du kan se længere nede.

Derfor har AutoBranchen Danmark i samarbejde med Gjensidige Forsikring og Nordic Guarantee lavet et forsikringsprodukt, som medlemmer af AutoBranchen Danmark kan søge om. Forsikringen sikrer:

  • Ingen belastning af bankfaciliteterne.
  • Ingen reduktion af det finansielle råderum.
  • At balancen i regnskabet ikke forøges.

De ændrede krav til selvanmeldere er politisk vedtaget og indføres altså fra 1. februar 2020. Derfor er det også meget tæt på deadline, hvis man er interesseret i forsikringsproduktet.

Der kan ansøges gennem ansøgningsskemaet herunder, som skal sendes til michael.saederup@nordg.com. AutoBranchen Danmark anbefaler, at interesserede selvanmeldere indsender ansøgningsskemaet hurtigst muligt, fordi de forhøjede krav til sikkerhedsstillelse træder i kraft allerede per 1. februar 2020.

Spørgsmål kan rettes til Michael Sæderup på telefon +45 3121 6003 eller michael.saederup@nordg.com.

Forholdet mellem forhandler og Nordic Guarantee

Garantien stilles i henhold til Registreringsafgiftslovens § 15, stk. 1, nr. 5 over for Skattestyrelsen.

Nordic Guarantee forbeholder sig retten til at afvise en forhandler. Der indgås et direkte kundeforhold mellem bilforhandleren og Nordic Guarantee. Nordic Guarantee kan ikke pålægges noget ansvar for hvad, der aftales mellem bilforhandleren og tredjepart.

Andre nyheder