Onsdag aften indgik Dansk Metal og Dansk Erhverv Arbejdsgiver for AutoBranchens ArbejdsgiverForening en 3-årig overenskomst omhandlende cirka 150 autovirksomheder og deres mekanikere og karrosseriteknikere. Virksomhederne er også medlem af AutoBranchen Danmark.

Overenskomsten tager udgangspunkt i Industriforliget, og er det første forlig efter gennembrudsforliget.

”Forhandlingerne er foregået i en positiv dialog mellem parterne, og begge parter ser frem til at udvikle samarbejdet til gavn for såvel medlemsvirksomheder og medarbejdere særligt set i lyset af, at vi nu fornyeligt er blevet medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver,” siger formand for ABAF Hans-Jørgen Jørgensen.

”Vi er særligt tilfredse med, at aftalen øger muligheden for fleksibilitet,” siger Advokat og sekretariatschef Marietta Bak Seemholt, Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Sekretær i Dansk Metal Allan Givskov er ligeledes glad for aftalen, som har samme værdi som industriforliget.

”Vi har med denne overenskomstaftale signaleret de gode tider, som giver markante forbedringer, samtidig med der er plads for lokale lønforhandlinger. Vi er også godt tilfreds med, at vi har fået præciseret og tydeliggjort en række bestemmelser i overenskomsten.”

I næste uge, den 26. februar, indleder Dansk Erhverv Arbejdsgiver for ABAF, forhandlingerne om Vognmaleroverenskomsten med Malerforbundet.

For yderligere oplysninger, kontakt Marietta Bak Seemholt, Advokat og Sekretariatschef for ABAF. Telefon 33746268

Seneste nyheder