Når en elbil oprettes i Motorregistret, er det vigtigt, at feltet CO2-udslip udfyldes med 0. Feltet må ikke efterlades blankt. 

En række bilforhandlere er siden 1. juni, hvor en ny release af Motorregistret blev rullet ud, blevet opkrævet forkert registreringsafgift. Det skyldes, at synshaller har udfyldt felterne forkert, når bilen er blevet toldsynet.  

Motorstyrelsen har fundet fejlen og kørt en datarettelse for såvidt angår personbiler, varebiler og motorcykler. Det betyder, at køretøjer, der er oprettet forkert indtil 4. juni kl. 12.00, nu er rettet. 

Det er dog fortsat vigtigt, at man i synshallen skriver 0 i feltet CO2-udslip.  

Hvis værdien er blank i feltet C02-udslip, vil Motorregistret ved beregningen finde udslip større end 0, og det vil føre en forkert afgiftsberigtigelse.  

Via Færdselsstyrelsen har synshallerne også fået besked om vigtigheden af at oprette korrekt. 

“Vi fortalte om problematikken i et ekstraordinært nyhedsbrev i torsdags. Det er glædeligt, at fejlen nu er rettet. Dog skal vi stadig opfordre forhandlere til at være opmærksomme på, at felterne bliver udfyldt korrekt i synshallen,” siger Ida Nynne Daarbak Jensen, jurist i AutoBranchen Danmark. 

AutoBranchen Danmark skrev om problematikken i sidste uge