En række Covid-19-restriktioner er forlænget til 13. december 2020. Det gælder blandt andet forsamlingsloftet på max. 10 personer, som rammer autobranchen. Sundheds- og ældreministeriet meldte fredag ud, at restriktionerne fortsætter, fordi smittetallene stadig er for høje. 

Bemærk dog, at forsamlingsloftet på max 10 personer ikke gælder for ”almindelig ophold og færden” på arbejdspladsen. Dermed er det tilladt at have mere end 10 personer på arbejdspladsen, forudsat, at det er nødvendigt for at udføre arbejdet på normal vis. 

Forsamlingsforbuddet vil efter AutoBranchen Danmarks vurdering fortsat gælde på arbejdspladsen, hvis der fx afholdes fredagsbar eller julefrokost i arbejdspladsens lokaler, fordi det er en social aktivitet. 

Det er fortsat tilladt at afholde møder og konferencer for op til 500 personer, forudsat at deltagerne sidder ned, og forudsat at der er to kvadratmeter per person i lokalet. 

Tiltagene, som er blevet forlænget til 13. december er: 

  • Forsamlingsforbuddet fastholdes på max 10 personer. Der gælder dog visse undtagelser. 
  • Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser fastholdes på max 50 personer. 
  • Anbefaling om max 10 personer i private hjem. 
  • Anbefaling om social kontakt med max 10 personer. 

Erhvervsministeriet oplyser ifølge pressemeddelelsen, at hjælpepakkerne forlænges tilsvarende. 

Kravet om mundbind på alle offentlige steder har hele tiden været fastsat til foreløbig 2. januar 2021. Derfor er det ikke nævnt i forbindelse med denne forlængelse.