I 2020 udviklede Autosource Group (ASG-Digital) en digital afgiftsberegner, som er godt benyttet af AutoBranchen Danmarks medlemmer i kraft af fordelsaftalen med virksomheden.

Og præcis de digitale løsninger kan være vejen til vækst – også selv om coronakrisen raser. Det mener i hvert fald virksomhedens direktør, Jacob Petersen, for selv om der bliver solgt langt færre biler, bliver der  stadig lavet afgiftsberegninger.

”Som så mange andre brancher er autobranchen også delvist lukket ned grundet corona. Alligevel oplever vi stadig en stor interesse i at få beregnet afgifter og handelspriser. Den digitale handelspris- og afgiftsberegner rundede ved udgangen af december 2020 over 400.000 handelsprisvurderinger. Trods omlægning af afgifterne i december samt en fortsat nedlukning i branchen, ser denne udvikling ud til at fortsætte. Det understreger igen behovet for digitale løsninger, da kunderne umiddelbart stadig viser interesse, men flere i branchen mangler løsninger, der kan bringe handlen i hus under en nedlukning,” siger Jacob Petersen, direktør hos Splitleasing-Danmark.

”Den stigende interesse for vores løsninger, viser os, at digitaliseringen for alvor har trådt på speederen i autobranchen, hvorfor det er uhyre vigtigt, at man er forberedt på den store omvæltning, der står for døren”, fortsætter han.

”Vi oplever, at branchen søger digitale løsninger, der gør det nemt for den enkelte sælger at yde god rådgivning.  Autosource Group har investeret kraftigt i udvikling af digitale løsninger, som tager afsæt i, at digitalisere det ”analoge salg”, og vi har hele tiden haft fokus på kun at udvikle de løsninger, der tydeligt manglede i branchen.

Autosource Group har siden virksomhedens lancering af sin digitale handelspris- og afgiftsrobot udviklet flere digitale løsninger rettet mod autobranchen. Løsninger, som i dag dækker over alt fra den digitale handelspris- og afgifts robot, til en 360° forhandlerportal tilegnet leasingselskaber, forhandlere og forsikringsselskaber m.v., og hvor slutbrugerne får et overblik over deres aftaler på tværs i en nyudviklet brugerportal.

Autosource Group står bag virksomhederne Flexlease.nu, Splitleasing-Danmark og ASG-Digital. Sidstnævnte er et godt eksempel på, hvordan Autosource Group, som traditionelt har ydet rådgivning inden for leasing, i dag er blevet et kompetencehus, hvor erfaringer fra mange års rådgivning er forvandlet til digitale løsninger.

Autosource Group er i gang med flere strategiske udviklingsprojekter, som skal være med til at bane vejen for en mere digital autobranche, hvor det både bliver lettere at være køber og sælger.

”Strategien for Autosource er lagt, det drejer sig om ikke at udvikle alle løsninger selv. Man skal være åben for partnerskaber, og samarbejde på tværs af brancher for sammen at skabe den bedste digitale løsning for branchen – og altid under mantraet, at det skal være lettere for kunden,” siger Jacob Petersen.

For Autosource Group er nøglen, at alle systemer arbejder sammen med såvel egne som tredjeparts systemer, på den måde dækker man alt lige fra indkøb, kreditvurdering, servicekontrakt, afgifts-og leasingberegning, kontraktstyring til, at give kunderne et overblik over deres leasingaftale.

Se mere om fordelsaftalen med ASG-Digital her.