For anden gang under Covid-19-krisen har AutoBranchen Danmark kontaktet bilimportørerne med henblik på at sikre et godt samarbejde mellem forhandlere og importører i denne krise.

AutoBranchen Danmark kontaktede allerede De Danske Bilimportører den 16. marts, da det stod klart at autobranchen ville opleve store problemer under nedlunkningen af Danmark. Den 22. og 23. april sendte AutoBranchen Danmarks adm. direktør, Gitte Seeberg, endnu en opfordring til bilimportørerne, denne gang direkte til en række store bilimportører i Danmark.

I brevet opfordrer Gitte Seeberg til øget samarbejde og dialog mellem forhandler og importør under disse svære omstændigheder.

”Jeg vil opfodre til, at I undlader at sende store lagre af nye biler, demobiler, reservedele og tilbehør mv., til forhandlerne, uden forudgående aftale. Forhandlerne har i forvejen store lagre, som er svære at omsætte på den korte bane. Det skaber naturligt et likviditetsproblem samt renteomkostninger, der kun vil blive forværret af yderligere leverancer af nye varer”, skriver Gitte Seeberg bl.a. i brevet, hvor hun fortsætter:

”Det er i begge parters interesse, at både I og jeres forhandlere er klar til at indhente det tabte bilsalg ved udgangen af denne krise. Forhandlerne står med ansvaret for at overtale de potentielle kunder til at købe en af jeres nye biler. Den opgave gøres ikke lettere, hvis bilhusene presses så meget, at de ikke kan yde en tilfredsstillende service. Derfor håber jeg, at I vil søge dialogen med jeres forhandlere med henblik på at finde den bedst mulige løsning for begge parter”.

I brevet fremhæves importører og bilfabrikker i Tyskland, Italien og Spanien for deres tiltag for at sikre forhandlernes likviditet i denne ekstraordinære situation.