Fredag den 8/1 2021 afholdt regeringen pressemøde om skærpede rejserestriktioner. Nu frarådes alle private og erhvervsrejser til hele verden på grund af bekymring for særligt den britiske og den sydafrikanske corona-mutation, men også for mutationer, som ikke er opdaget endnu. Dermed er det ikke længere alle ikke-nødvendige rejser, som frarådes, men alle rejser.

Flyrejser til Danmark

Det er kun personer med et anerkendelsesværdigt formål, som kan rejse ind i landet. Alle der vil ind i Danmark med fly skal fremover kunne vise en negativ corona-test, som maksimalt må være 24 timer gammel, og her kan både lyntest og PCR-test kan benyttes. Kravet gælder for både danske statsborgere og udlændinge.

Er man dansk statsborger, vil man ikke kunne rejse med fly ind i landet, såfremt ens coronatest er positiv. Man må i det tilfælde finde et andet transportmiddel for at kunne rejse ind. Har man bopæl i grænselandet, vil man stadig kunne rejse ind i Danmark – med en negativ coronatest.

Transport af varer

På nuværende tidspunkt kan vi ikke få svar på præcis, hvordan dette vil påvirke eksporten og importen af biler. Det gælder også i tilfældet, hvor man som individ rejser til for eksempel Tyskland for at hente en bil.

Via vores gode samarbejde med Dansk Erhverv har vi netop sendt nogle specifikke spørgsmål til dem, som de vil tage med til mødet med de ansvarlige ministerier. Vi kender de forskellige problematikker og de spørgsmål, som mange af jer rejste i foråret.

Vi vurderer lige nu, at I godt kan rejse over grænsen og hente biler. Men husk, at I skal have en negativ coronatest for at komme ind i landet, som maksimalt må være 24 timer gammel.

Vi sender information ud, så snart vi har yderligere. Reglerne gælder frem til og den 17. januar 2021.