Stor rapport gør status over autobranchens udvikling og præsenteres i forbindelse med årsdagen i AutoBranchen Danmark i slutningen af september. Du kan stadig tilmelde dig årsdagen

Når AutoBranchen Danmark holder årsdag 29. september i Brande, vil der samtidig være mulighed for at blive klogere på tilstanden i autobranchen generelt.  

AutoBranchen Danmark udgiver i forbindelse med årsdagen nemlig rapporten “Danskernes Biler” for første gang, som årligt vil gøre status over autobranchens tilstand.  

“Vi kender den amerikanske præsidents årlige State of the Union-tale, hvor der gøres status over nationens tilstand. På samme måde ønsker vi hvert år at gøre status over autobranchens tilstand, så vi, politikerne og branchens andre aktører har et fælles udgangspunkt, når vi diskuterer branchens fremtid,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Rapporten indeholder blandt andet de seneste tilgængelige fakta om alt fra branchens omsætning til antal af beskæftigede og gør status over antallet af lærlinge, bilparkens sammensætning, ligestilling og bidraget til statskassen, ligesom grøn omstilling og elbilernes fremmarch også bliver behandlet.  

“Mange af tallene i rapporten er tilgængelige på forskellige vis, hvis man er god til at lede, men med Danskernes Biler samler vi fakta og viden om autobranchen, så det er tilgængeligt ét sted,” siger Gitte Seeberg. 

Danskernes holdninger kortlægges

Samtidig indeholder rapporten en befolkningsundersøgelse, hvor danskernes holdninger til deres biler klarlægges og autobranchens overordnede tilstand i rapporten vurderes i et barometer, der hurtigt giver et årligt overblik. 

“AutoBranchen er sat i verden for at repræsentere vores medlemmers interesser, og det fortsætter vi med alle kræfter, men vi er også en vidensorganisation, og derfor udgiver vi løbende analyser, der kan gøre offentligheden klogere på den branche, vi repræsenterer,” siger Gitte Seeberg.  

Danskernes Biler 2022 offentliggøres op til årsdagen i AutoBranchen Danmark. Rapportens konklusioner vil løbende blive offentliggjort i AutoBranchens Danmarks magasiner og nyhedsbreve.  

Det er stadig muligt at tilmelde sig årsdagen. Det kan du gøre her.