Årets første weekend var opløftende i mange bilforretningers salgslokaler. Siden er det blevet lidt mere hverdag.

Salgslokalerne var tætpakkede i mange bilforretninger i årets første weekend. Det gav også masser af prøvekørsler og underskrifter på handler. Nu er vi lige gået ud af årets anden weekend, og her er det som om, at hverdagen har indfundet sig.

“Overordnet set har vi haft en god start på året, men anden weekend var ikke så god som den første. Den første weekend var helt forrygende, og det var efterdønningerne i ugens løb også, men denne weekend var mere tilbage på niveauet, vi kendte før nytår,” siger Rasmus Thorsen, partner i STS Biler med forretninger i Holstebro, Herning, Lemvig og Skive.

Omtrent samme melding kommer fra Jesper Meiniche, der sælger BMW og KIA i det midtjyske.

“Vi oplevede en flot første uge og en fin anden uge, men der var ikke nær så mange besøgende i butikken i den anden weekend. Vi har heldigvis stadig rigtigt mange leads at arbejde videre med,” siger Jesper Meiniche, der tror på, at salget af brugte biler bliver opløftende i 2023.

“Det er min fornemmelse nu. Jeg synes, at vi har mange henvendelser på brugte biler, så jeg tror på, at det bliver positivt. Med forbehold for virkningen af Teslas øvelser, er der jo stadig mangel på nye biler,” siger han.

Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at Tesla sænkede sine priser markant i fredags. Prisnedsættelserne sætter også ind overfor brugte biler, og Jesper Meiniche og hans medarbejdere måtte tale om Tesla med alle de kunder, som prøvekørte biler i den forgangne weekend.

“Alle spurgte til det. Det var et kæmpe slag i hovedet for os alle sammen, og det er jo svært at sige, hvad der nu vil ske. Før jul sporede jeg en stigende tendens til, at Tesla-ejere ønskede at udskifte deres bil, og jeg har fire kunder lige nu, som gerne vil have mig til at købe deres Tesla, så de kan købe en anden bil af mig. Men ejere af Tesla må nok lige vænne sig til tanken om, at deres bil kan være blevet markant mindre værd,” siger Jesper Meiniche, der ikke tror på, at de øvrige bilproducenter kommer med lignende prisnedsættelser.

Hos Thomas Vangskov, der sælger brugte biler fra sin forretning i Glostrup i det storkøbenhavnske område, følger mønsteret i samme spor. Masser af kunder og en hel del salg i den første uge. Lidt mindre opmærksomhed i den anden.

“Generelt skal vi ikke klage. Jeg synes, at året er kommet rigtigt godt i gang, men vi kan godt genkende, at der var flere kunder i butikken i årets første uge end i den anden,” siger Thomas Vangskov.

Situationen i relation til Teslas prisnedsættelser kan du læse om i en anden artikel i vores nyhedsbrev og på hjemmesiden. Nogle forhandlere har oplevet kunder, som ville ud af den aftale, de lige har indgået om køb af en elbil. I artiklen kan du læse mere om reglerne, hvis du skulle opleve det.