Salget af brugte biler stiger beskedent, efter fald har domineret årets første måneder. Salget af nye biler stiger fortsat, men mindre end tidligere. 

Der blev i maj solgt 45.245 brugte biler herhjemme, hvilket er en stigning på knap én procent fra de 44.843 brugte biler, der blev solgt i maj i fjor.  

Det er positivt nyt for landets brugtvognsforhandlere, der ellers har oplevet fald i årets første måneder. 

Samlet set ligger salget af brugte biler dog fortsat under salget i samme periode sidste år med et fald på knap 3,5 procent.  

For Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark, er det dog positivt, at salget af de brugte biler ser ud til at have vendt udviklingen:

“Brugtvognssalget er ikke kommet så godt fra start i år, som vi kunne have ønsket os, så det er godt at se, at der nu igen bliver solgt flere brugte biler end sidste år. Nyvognssalget er i årets første måneder steget markant, men nyvognssalget var også langt hårdere ramt i 2022, end brugtvognssalget var,” siger Gitte Seeberg.  

Nyvognssalget stiger fortsat 

Ser man på antallet af nyregistreringer, blev der i maj nyregistreret i alt 14.012 nye biler, hvilket er en stigning på knap 4 procent i forhold til de 13.496 nye biler, der blev registreret i maj i fjor.  

Samlet set er nyvognssalget indtil videre i 2023 steget med over 11 procent i forhold til samme periode sidste år. 

Elbilerne er fortsat den biltype, der oplever størst fremgang. Andelen af elbiler i nyvognssalget var i maj 32 procent mod 16 procent i maj i fjor. Benzinbilernes andel falder i samme periode fra 48 procent til 42 procent, mens pluginhybriderne falder fra 18 procent til 11 procent. Diesel- og hybridbilerne holder omtrent fast i deres markedsandele.  

Tesla og VW dominerer

Elbilernes optur er i høj grad trukket af Tesla, der i årets fem første måneder står for over 11 procent af nyvognssalget. Herefter følger Volkswagen med en markedsandel på knap 10 procent og Audi med over 8 procent. Toyota står for knap 8 procent af de solgte nye biler, mens Hyundai er femte mest solgte mærke med over 6 procent af markedet.  

Volkswagen er indtil videre i 2023 det mest populære mærke, når det kommer til brugte biler. Her står den tyske bilgigant for over 12 procent af markedet efterfulgt af Peugeot, Toyota, Ford og Mercedes-Benz.