Alle elever på erhvervsuddannelser skal oprette sig og søge lærepladser på hjemmesiden lærepladsen.dk. Hjmmesiden hed tidligere praktikpladsen.dk. Sammen med navneskiftet er den blevet endnu mere vigtig. 

Hjemmesiden er oprettet af Børne- og Undervisningsministeriet og indeholder meget af det, man skal vide, når man vil finde lærlinge.  

Lige nu er der 2.735 godkendte læresteder inden for personvogsmekaniker. 392 godkendte læresteder for karrosseriteknikere, 370 godkendte læresteder for autolakerere, 275 inden for lastvognsmekaniker og 613 godkendte læresteder til salgselever inden for auto.  

Samtidig kan man se, at der er 22.723 synlige elevprofiler og 4.204 ledige lærepladser på tværs af alle brancher.  

“På skolerne lægger man meget vægt på lærepladsen.dk. Selvfølgelig erstatter det ikke, at elever opsøger virksomhederne og afleverer en ansøgning. Det erstatter heller ikke, at en virksomhed besøger en erhvervsskole, men det er et vigtigt supplement til det personlige fremmøde, for det viser også forældre, at der er muligheder i vores branche. Når virksomhederne synligt søger efter lærlinge, så smitter det af på de forældre, der skal rådgive deres børn,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

“Da vi mødtes med erhvervsskoler og virksomheder ved en snak om trivsel og rekruttering i Odense midt i marts, var det meget tydeligt, at erhvervsskolerne lægger meget vægt på lærepladsen.dk. Derfor bør erhvervslivet også gøre det,” fortsætter Gitte Seeberg.  

Som virksomhed kan man logge ind www.lærepladsen.dk med nemid-medarbejdersignatur, når man skal oprette ledige praktikpladser. I kan skrive opslaget direkte i portalen´, men det er også muligt blot at linke til egen hjemmeside, hvor eleven så kan se det fulde jobopslag. Det er også muligt at modtage ansøgninger direkte på lærepladsen.dk eller få dem sendt til virksomhedens egen mailadresse.  

På Lærepladsen.dk kan du: 

 Lave stillingsopslag – nemt og hurtigt – der når ud til alle lærepladssøgende elever/lærlinge. 

Frabede sig uopfordrede ansøgninger. 

Supplere virksomhedsprofilen med beskrivelse af virksomheden og kontaktoplysninger. 

Finde og kontakte elever/lærlinge, der søger læreplads inden for virksomhedens fagområde. 

Søge om at blive godkendt som lærested. 

Se hvilke uddannelser virksomheden eventuelt er godkendt til. 

Indgå uddannelsesaftaler med elever/lærlinge. 

Se virksomhedens uddannelsesaftaler og hvornår de udløber. 

Få overblik over elevers/lærlinges planlagte skoleophold. 

Se og få besked om, hvornår elever/lærlinge har fravær under skoleophold. 

Se antal elever/lærlinge virksomheden er godkendt til.