Tour de France-starten i Danmark påvirker også autobranchen. Mange pynter op i de byer, hvor Tour de France-etaperne har start eller mål. Andre pynter op, fordi de ligger på ruten, og cykelfeltet kører lige forbi. Endnu andre bliver lukket helt inde og vælger at holde lukket. 

Tour de France kan meget vel være den største sportsbegivenhed, der nogensinde kommer til Danmark. AutoBranchen Danmark følger derfor også med og vil gerne være med til at vise de medlemmer, der gør noget ud af begivenheden.  Derfor hører vi meget gerne fra jer med kommentarer eller billeder, når denne artikel bliver offentliggjort på vores sociale medier.  Lad os dele de gode eksempler med hinanden. “Tag” gerne hinanden og fortæl, hvordan I fejrer Tour de France i Danmark. 

“Vi bakker selvfølgelig op om sådan et stort arrangement, der virkelig fylder meget i vores by. Vi får en syv dages nedtælling, og på selve dagen sætter vi en 10 meter høj oppustelig gul cykel på vores tag,” fortæller Allan Paulsen, der er indehaver af Beka Auto i Sønderborg. 

“Vores facebook-profil bærer også præg af Tour de France, og vores facade er pyntet,” fortsætter Allan Paulsen.  

Også hos Auto Lindvang i Sønderborg er der pyntet op i udstillingen.  

“Vi har pyntet en autocamper med Tour de France-tema, så vores gæster kan se, at vi også er stolte af, at Tour de France kommer til byen. På dagen for Tour de France-etapen i Sønderborg, kan kunderne ikke komme ind til os. Derfor har vi dog ikke pyntet mere op,” fortæller direktør Torben Lindvang. 

Skoda er en af Tourens helt store sponsorer, og Skoda i Roskilde har spillet en stor rolle i fordelingen af de biler, der skal bruges til de tre danske Tour-etaper. Derfor gør de meget ud af det hos Skoda i Roskilde. 

“Vi har blandt andet lavet samarbejde med naboen Læderland om en stor sofa, der byder Tour de France velkommen ude ved motorvejen. Under hele Tour de France-weekenden pynter vi nogle af byens rundkørsler med udstillede biler, der har noget Tour-dekoration. Roskilde har et Tour-event i Byparken, og der er vi også med hele vejen. Desuden har vi haft en række events undervejs, og er stolte over at være med,” siger Lars Bøg, der står bag Skoda i Roskilde sammen med sin bror Jacob.  

Tour de France begynder i København fredag den 1. juli. 2. etape køres fra Roskilde til Nyborg lørdag den 2. juli, og 3. etape slutter den danske rundtur af med start i Vejle og mål i Sønderborg. 

Den 1. juli: 1. etape, 13 km, enkeltstart i København. 

Den 2. juli: 2. etape, 202,3 km. Roskilde – Nyborg via Holbæk, Odsherred, Havnsø, Kalundborg, Sprogø. 

Den 3. juli: 3. etape, 182 km. Vejle – Sønderborg via Kolding, Christiansfeld, Haderslev, Aabenraa. 

Se mere til ruterne her