WorldSkills Denmark, College360 og Malerfagets faglige udvalg bliver værter for autolakerernes World Skills til oktober  

Det stort anlagte World Skills i Shanghai blev aflyst tidligere på sommeren på grund af coronasituationen i Kina.  

I stedet er de enkelte fag blevet lagt ud til andre destinationer. 61 håndværksfag skal nu afvikle deres World Skills i 15 forskellige lande, og autolakererne skal altså konkurrere i Silkeborg om verdensmesterskabet fra den 18. til den 21. oktober.  

“College360 har Europas bedste, største og nyeste faciliteter for autolakerere. Nogle siger også, at vi har verdens bedste uddannelse for autolakerere. Derfor blev vi i Danmark ganske enkelt opfordret til at tage den konkurrence, og den udfordring har vi taget op,” siger Jens Søndergaard Hansen, chefkonsulent Technical Delegate WorldSkills og WorldSkills Europe. 

16 unge deltagere fra hele verden, heraf en dansker, Casper Bjørn Christensen fra MJ Autolak i Sakskøbing, vil fra den 18.-21. oktober 2022 konkurrere om at blive kåret som verdens bedste autolakerer. 

– Vi glæder os til at samle de dygtigste unge autolakerere fra hele verden og vise, hvad de kan. Det bliver mega-spændende. Hvad enten man er mester eller svend eller måske drømmer om en fremtid med autolakering, så er det en enestående mulighed for at opleve en WorldSkills konkurrence på dansk jord, siger Jens Søndergaard Hansen.  

Han understreger, at alle er velkomne til at kigge forbi i løbet af de fire dage i efterårsferien, hvor verdensmesterskabet bliver afviklet.  

WorldSkills inden for karrosseri bliver afviklet i Schweiz, mens mekanikerne skal til Dresden i Tyskland.  

I 2025 er Danmark i øvrigt udpeget som vært for WorldSkills Europe.