Taler kollegaerne ordentligt til hinanden, eller falder der ind i mellem et hårdt ord eller to? Er trivslen i orden for alle i virksomheden? Forstår I, at mennesker er forskellige og derfor har forskellige grænser? Er der respekt for, at det er sådan? 

Helt gratis kan AutoBranchen Danmarks medlemmer nu få hjælp til at styrke trivslen på arbejdspladsen.  

I en tid med mangel på arbejdskraft og lav ledighed er trivsel blevet vigtigt som aldrig før. Med de mange sager om chikane, mobning og seksuelle krænkelser, der har været fremme i medierne, er flere virksomheder også begyndt at sætte fokus på det. 

Med titlen “Respekt på værkstedet” har AutoBranchen Danmark og Dansk Metal derfor skabt et forløb, hvor virksomhederne får redskaber til at sikre en højere trivsel på arbejdspladsen. Det sker med god økonomisk støtte fra Velliv Foreningen, der sikrer, at indsatsen er gratis for virksomhederne.  

 ”Vi er rigtigt stolte over, at vi kan arbejde sammen med Dansk Metal om et så vigtigt emne. Dansk Metal er virkeligt stærke på området, og de har draget mange erfaringer med forebyggelse. Derfor har vi fået skabt et forløb, hvor virksomhederne bliver udstyret med de rigtige redskaber til at sikre, at alle forstår og respekterer hinanden og hinandens grænser på arbejdspladsen,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark. 

Seks virksomheder spredt over hele landet og hele medlemsskaren har foreløbig besat de fleste pladser i trivselsindsatsen, men der er stadig plads til flere. Det gælder uanset om man er bilforhandler, mekanisk værksted, karrosseriværksted eller autolakerer.   

Se mere om indsatsen her 

Virksomheden kommer til at indgå i et forløb, hvor en leder og tillidsvalgt bliver klædt bedre på til at styrke en respektfuld arbejdspladskultur. Virksomhedens medarbejdere får værktøjer til at skabe et godt kollegaskab, hvor alle føler sig respekteret og inkluderet. 

”Tilbuddet kan hjælpe virksomheden til at forebygge mobning, seksuel chikane og krænkelser og sikre et højt niveau af trivsel. Det vil gøre arbejdspladsen mere attraktiv for nuværende og kommende medarbejdere,” siger Gitte Seeberg. 

Virksomheden laver handlingsplan 

I projektet kommer virksomheden med støtte fra Dansk Metal og AutoBranchen Danmark til at udarbejde en konkret handlingsplan for at sikre trivsel på arbejdspladsen. Det handler om at forebygge mobning, seksuel chikane og andre krænkende handlinger. Projektet indeholder opkvalificering til leder og tillidsvalgt, og der bliver afholdt en dialogworkshop for medarbejderne på arbejdspladsen. 

Indsatsen begynder i slutningen af januar og kan vare året ud. Det er et krav, at virksomheden er medlem af AutoBranchen Danmark og har en medarbejdervalgt tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant. 

Gennem projektet kommer virksomhederne til at: 

Deltage i opkvalificeringsseminarer med andre autovirksomheder fra hele landet – hver virksomhed deltager med en leder og en tillidsvalgt; 

Opkvalificere medarbejdere gennem afholdelse af dialogworkshop på arbejdspladsen; 

Udarbejde en handlingsplan med målsætninger og tiltag for forebyggelse af chikane, mobning og krænkelser. 

Er du interesseret i projektet, og har du lyst til at høre mere, kan du kontakte kommunikations- og uddannelseskonsulent i AutoBranchen Danmark, Carsten Ritter på cr@abdk, telefon 31235724.