Der kan være mange penge at hente, hvis man bliver bedre til taksering. Selv værksteder, der har stor erfaring i taksering, kan få ekstra procenter på bundlinjen, viser erfaringerne. 

Mange steder i skadesbranchen er der store udfordringer med at tjene penge, hvilket blandt andet skyldes et hårdt indkøbspres fra forsikringsselskaberne og øgede udgifter til alt fra lånebiler til fragt og energi.  

Og derfor er der netop nu særlig god grund til at have fokus på korrekt og fyldestgørende taksering på landets værksteder, så man sikrer sig, at man får betaling for alle de services og ydelser, som man kan få betalinger for.  

Af samme grund afholder AutoBranchen Danmark løbende kurser i Autotaks, hvor man som værkfører, pladesmed, lakerer eller lignende bliver undervist i den seneste udvikling og de nyeste funktioner i afregningsprogrammet. 

Og selvom man har takseret biler i mange år, er erfaringen fra AutoBranchen Danmarks eftermarkedsafdeling, at der for langt de fleste er en fordel ved løbende at deltage i kurserne. 

Finder de ekstra indtægter

“De fleste, der har takseret biler i mange år, kender Autotaks ud og ind, men der er som regel alligevel noget, som man ikke lige var klar over. Det er i hvert fald erfaringen fra de mange kurser, som vi har afholdt,” siger Jørgen Petersen, forsikringskonsulent i AutoBranchen Danmark og en af dem, der er underviser på kurserne.  

Kurserne, der varer én dag, er indrettet med både oplæg og praktiske opgaver, hvor kursisterne får feedback på deres takseringer.  

“Vi forsøger at gøre kurserne så praktiske som muligt, fordi det er, når man sidder med de enkelte rapporter, at vi virkelig kan optimere og finde de ekstra indtægter,” siger Jørgen Petersen.  

De næste kurser i Autotaks afholdes i Odense d. 10. maj, i Aalborg d. 31. august og 20. september i Roskilde.  

“Bedre taksering er lig med flere penge på bundlinjen, og når man ser på økonomien i skadesbranchen lige nu, tæller alle ekstra indtægter, man kan få fat i,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark, der opfordrer alle til at tilmelde sig kurserne. 

AutoBranchen Danmark tilbyder udover kurser i Autotaks, fortsat løbende Autotaks-support, ligesom AutoBranchen Danmark tilbyder fyraftensmøder med fokus på taksering, hvor man som lakerer kan invitere sine værkstedskunder til et møde, hvor AutoBranchen Danmark holder oplæg om korrekt taksering.