Alt for mange værksteder får dårlig eller ingen betaling for håndtering af totalskadede biler. Men det kan man godt lave om på, hvis man gør sit hjemmearbejde 

Totalskadede biler er på mange værksteder en kilde til irritation, fordi bilerne ofte fylder længe på værkstedet eller parkeringspladsen og samtidig giver de ofte heller ikke nogen omsætning til værkstedet.  

“Som det er i dag bruger mange værksteder ofte langt over en time på at opgøre en skade, som ender med at vise sig at være totalskadet. Og så får de ikke nogen betaling,” siger Lars Baun Vilhelmsen, eftermarkedskonsulent i AutoBranchen Danmark.  

Han påpeger, at værkstederne ofte også blive bedt om at tage salgsbilleder og afmontere nummerplader af de totalskadede biler – igen uden betaling.   

Men der er faktisk penge at hente, hvis man husker det, fastslår Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.  

“Mange skiller bilen ad for at konstatere om bilen er totalskadet og gør det uden betaling, men værkstederne har faktisk ret til betaling for adskillelsen, hvis det ønskes af forsikringsselskabet eller hvis det er nødvendigt for at konstatere om bilen er totalskadet. Det skal bare aftales med forsikringsselskabet på forhånd, så igen handler det om at gøre sit hjemmearbejde ordentligt, inden man begynder arbejdet,” siger Nicky Bobak.   

Helt konkret skal man som værksted altså lande en aftale om betaling med forsikringsselskabet, inden arbejdet på bilen overhovedet går i gang.   

En anden måde at sikre bedre økonomi i håndtering af totalskadede biler får man, hvis bilen er forsikret med en af AutoBranchen Danmark forsikringer, som sælges i samarbejde med Gjensidige. Her betaler Gjensidige nemlig 500 kroner for håndtering af alle totalskadede biler.   

Den ordning findes dog ikke ved andre forsikringsselskaber, så Nicky Bobak anbefaler, at man som værksted opfordrer bilhuses sælgere til at sælge AutoBranchen Danmark forsikringer, hvis kunden efterspørger en bilforsikring. Den kan nemlig dels betyde, at bilen kommer tilbage til værkstedet, hvor bilen er blevet solgt, når og hvis den bliver skadet og så kan det betyde, at man i tilfælde af totalskade får de 500 kroner for håndtering af bilen.   

Du kan læse mere om AutoBranchen Danmark forsikringer her https://autobranchensforsikring.dk/