Forsikring & Pension introducerer nu et nyt modul i Autotaks, der gør det muligt at opgøre skader på blandt andet motorcykler, campingvogne og traktorer.  

Autotaks er under stadig udvikling – og 1. juni introducerer Forsikring & Pension modulet “universaltype”, der skal erstatte MCTaks, Camptaks og StorTaks.  

Dermed kan “universaltype” fra 1. juni bruges til at opgøre skader på motorcyker, campingvogne, taktorer osv.  

Det nye modul kan benyttes til alle forsikringsskader, der ikke er personligbiler, varebiler eller lastbiler. 

Forsikring & Pension oplyser, at “universaltype” implementeres for at “opnå en bedre datakvalitet, anvendelse af 3’ie part system til opgørelsen og for at give en ensartet brugeroplevelse i forbindelse med opgørelsen af forsikringsskader”.  

Forsikring & Pension har produceret en video, der viser hvordan man benytter det nye modul. Den kan ses her 

Det vil fortsat være muligt at benytte MCTaks, CampTaks og StorTaks indtil 1. januar 2024. Forsikring & Pension oplyser dertil, at lastbiler ikke bliver implementeret som universaltype, men som OE-lastbiler. Det vil ske inden for kort tid, og indtil da skal de fortsat opgøres i StorTaks.  

Eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark, Nicky Bobak, byder initiativet velkomment: 

“Det betyder, at man bedre kan opgive, hvad man skal lave på et skadet køretøj, og det er positivt. Det vil selvfølgelig lige kræve lidt tilvænning, men det er jeg sikker på, branchen er klar til,” siger Nicky Bobak. 

Ellers står AutoBranchen Danmark som sædvanlig klar med Autotaks-support på telefon +45 33 25 14 33 eller mail support@abdk.dk. 

Hvis introduktionen af “universaltype” betyder, at du skal til at bruge Autotaks for første gang, er AutoBranchen Danmark udbyder af Autotaks og du kan oprette abonnement gennem os.