Hos Jønssons Auto i Hillerød kunne der gå lang tid med skadesrapporter i Autotaks. Selv om rapporterne blev lavet efter bedste evne, blev de ofte ændret af taksatorerne. 

Den situation er formentlig velkendt mange steder i autobranchen. 

Et internt kursus, hvor AutoBranchen Danmarks forsikringskonsulent, Jørgen Petersen, kom forbi værkstedet og gennemgik Autotaks, har nu givet en masse klarhed og brugbar viden. 

“Vi fik blandt andet gennemgået en masse småting, som man glemmer i hverdagen. Det var virkelig meget givtigt for os,” fortæller Sheila Jønsson fra Jønssons Auto, der er Hyundai-forhandler i Hillerød.  

Sheila Jønsson fortæller om udfordringer af forskellig art i Autotaks. Noget kan handle om garanti. Noget kan handle om brugte kontra nye reservedele. Noget andet kan handle om, at man på værkstedet føler sig overtrumfet af taksatorer, der ændrer på rapporterne. 

“Jeg havde forinden kæmpet meget med en ret ny bil, der var blevet totalskadet. Det var temmelig bøvlet og langvarigt. Nu havde jeg skrevet en del ting ned, som jeg skulle have svar på fra Jørgen. Medarbejderne på værkstedet havde også skrevet ting ned, og vi fik meget ud af vores lille kursus. Jørgen er en guldgrube af viden, og han bekymrer sig om os og de udfordringer, man måtte have med systemet. Vores nye viden har givet en arbejdsro i forhold til snakken med taksatorerne, der ofte fjerner ting fra vores rapporter uden at give besked om det,” siger hun videre.  

AutoBranchen Danmarks konsulenter på eftermarkedet har god erfaring med Autotaks. De kender Autotaks både fra brugernes side af skrivebordet og fra forsikringsbranchens side. Derfor kan de hjælpe og rådgive om alle hjørner af systemet.  

Konsulenterne kommer gerne ud til at medlemmerne og giver et internt kursus på værkstedet. Kontakt Nicky Bobak på telefon 40500544 eller Jørgen Petersen 33251433, hvis du vil have besøg. 

“Det er en god ide at samle alle relevante medarbejdere til nogle timers snak og vejledning i brugen af Autotaks,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.