Forsikring & Pension afviser kategorisk en generel afregning for taksering, men påpeger, at forsikringsselskaberne “naturligvis” gerne betaler for opgørelser af komplicerede skader og totalskadede biler. 

AutoBranchen Danmark har gennem længere tid arbejdet for, at forsikringsselskaberne betaler for mere af alt det ulønnede arbejde, der foregår i skadesbranchen, herunder taksering af biler. 

Men Forsikring & Pension skriver nu i et brev til AutoBranchen Danmark, at forsikringsbranchens branceorganisation ikke vil sikre et egentlig fast startgebyr. 

“Et egentlig fast startgebyr for en skadeopgørelse vil formentlig være i strid med konkurrencelovgivningen og absolut ikke noget, F&P kan gå ind i. Afregningen for et arbejde mellem værksted og det enkelte forsikringsselskab er alene et anliggende mellem disse parter,” lyder det i brevet fra Forsikring & Pensions Peder Herbo.  

Det giver Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark, dog ikke meget for.  

“Forsikring & Pension er systemejer af den danske version af Autotaks, og det er bør være deres ansvar at sikre, at der betales for de opgaver, som SKAL udføres, herunder taksering,” siger Nicky Bobak. 

AutoBranchen Danmark har tidligere dokumenteret, at der bruges ganske meget tid på taksering af biler på landets skadesværksteder, hvilket tidligere var en opgave, som forsikringsselskaberne udførte.  

“Det er stærkt kritisabelt, at F&P stikker hovedet i busken, når det er åbenlyst for enhver, at deres monopolprodukt, Autotaks, ikke kan løse den opgave, som det er sat i verden for – at sikre korrekt afregning,” siger Nicky Bobak.

Garanterer betaling for totalskader mm. 

F&P skriver i brevet dog, at forsikringsselskaberne gerne betaler for opgørelse af skader, som er særligt komplicerede eller opgørelsen af biler, der bliver fundet totalskadede. 

“Denne ekstraydelse vil forsikringsselskaberne naturligvis gerne betale for,” lyder det i brevet fra Peder Herbo, der skriver, at den betaling i dag også ofte sker via en supplementsrapport.  

Nicky Bobak glæder sig over, at F&P og forsikringsselskaberne dermed garanterer betaling for opgørelse af totalskadede biler og opgørelsen af skader, der er særligt komplicerede.  

Han fastslår dog, at AutoBranchen Danmark fortsat vil forsøge at få forsikringsselskaberne til at betale for det generelle arbejde, der bliver udført i forbindelse med taksering, ligesom AutoBranchen Danmark vil følge op på, om der rent faktisk bliver betalt for opgørelsen af totalskadede biler og øvrige komplicerede skadesopgørelser.