Mens brancheorganisationen Forsikring & Pension igen afviser at hjælpe de autolakerere, der plages af høje energipriser, er enkelte forsikringsselskaber nu klar til dialog  

Der er måske godt nyt på vej til nogle af de autolakerere, der plages af høje energipriser. AutoBranchen Danmark har nemlig startet en dialog med enkelte forsikringsselskaber, der gerne vil hjælpe de hårdt plagede autolakerere.  

Det sker efter, at brancheorganisationen Forsikring & Pension på ny har afvist at agere samlet.   

“Vi har fået henvendelse fra et par forsikringsselskaber, der godt kan se, at situationen for autolakererne er uholdbar. Det er særdeles positivt og vi kommer til at kæmpe for, at autolakererne får den hjælp, de fortjener,” siger Gitte Seeberg, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark.  

Hun har to gange rejst sagen om de høje energiprisser over for brancheorganisationen Forsikring & Pension, men uden det ønskede resultat.   

“Jeg har selvfølgelig forståelse for, at Forsikring & Pension skal repræsentere alle sine medlemmer, men det er opløftende, at flere selskaber åbenbart gerne vil hjælpe autolakererne, selvom de øjensynligt ikke er i flertal. Så det kommer vi til at forfølge, også selvom det ikke gælder hele forsikringsbranchen,” siger hun.  

Hun har derfor i denne uge sendt en invitation til en stribe andre forsikringsselskaberne med et ønske om dialog, når nu det ikke kan blive igennem deres brancheorganisation.   

“Vi håber, at endnu flere forsikringsselskaber melder sig på banen og er klar til at hjælpe de autolakerere, som løfter en stor opgave for forsikringsbranchen og deres kunder,” siger Gitte Seeberg.  

“Et er at have en dialog, og det er også et vigtigt skridt, men målet er selvfølgelig at sikre, at autolakererne får en konkret økonomisk håndsrækning,” siger Gitte Seeberg videre.  

AutoBranchen Danmark har i flere måneder sat fokus på de høje energipriser og har ved hjælp af en medlemsundersøgelse udsendt til flere hundrede autolakerer dokumenteret, at energipriserne rammer skadesbranchen hårdt. Flere har måtte fyre medarbejdere, mens rigtig mange har set overskud vende sig til underskud på grund af de høje energipriser.   

Eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark Nicky Bobak opfordrer autolakererne til at dokumentere de udfordringer, de står overfor på grund af energipriserne.  

“Jo mere konkret vi kan vise de udfordringer, som autolakererne står overfor, jo stærkere står vi. Jeg ved, at det er en hård tid for autolakererne, så hvis vi kan lande nogle gode aftaler med nogle af forsikringsselskaberne, tror jeg det vil kunne gøre en forskel. Det ændrer dog ikke på, at vi stadig mener, at det her er et problem, som alle forsikringsselskaber bør agere på,” siger Nicky Bobak.   

AutoBranchen Danmark har også rejst sagen politisk for politikerne på Christiansborg, hvor der aktuelt forhandles om politiske initiativer som følge af de høje energipriser.