Flere forsikringsselskaber fastslår nu, at dialog om de voldsomt stigende udgifter til lånebiler skal ske direkte med dem. AutoBranchen Danmark er klar med støtte til de værksteder, der har brug for det

AutoBranchen Danmark har i den seneste tid haft fokus på værkstedernes voldsomt stigende udgifter til gratis lånebiler, som ofte bliver udlånt dobbelt så længe som hidtil på grund af lange leveringstider på reservedele, når bilerne skal repareres.  

Efter først at have taget sagen op med Forsikring & Pension og siden de enkelte forsikringsselskaber står det indtil videre klart, at flere af forsikringsselskaberne ønsker at have dialogen direkte med værkstederne. 

Sådan lyder det i svar fra If Forsikring, Topdanmark, Tryg og Taksatorringen til AutoBranchen Danmark.  

Og derfor opfordrer AutoBranchen Danmark organisationens medlemsvirksomheder til at bringe situationen omkring gratis lånebiler op i kommende møder eller forhandlinger med forsikringsselskaberne.  

“Vi står i en situation, hvor udgifterne til lånebiler eksploderer på værkstederne. Det kan hurtigt blive en helt uholdbar økonomiske situation for værkstederne, hvis de lange leveringstider på reservedele fortsætter og dermed betyder øget pres på lånebilerne. Derfor bør man tage det med i sine forhandlinger med forsikringsselskaberne,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

Forsikringsselskaber bør bidrage

Hun opfordrer samtidig til, at forsikringsselskaberne udviser velvillighed i forhold til at finde fælles finansiering af de – for kunderne – gratis lånebiler. 

“Det ville i den grad klæde forsikringsselskaberne at betale i hvert fald nogle af udgifterne til lånebilerne. Som situationen er nu, er det så dyrt for værkstederne at stille lånebiler til rådighed, at det i nogle tilfælde æder alle indtægterne ved at reparere bilen. Det duer selvfølgelig ikke,” siger Gitte Seeberg.  

Hun forsikrer samtidig om, at AutoBranchen Danmark vil fortsætte med at lægge pres på forsikringsselskaberne. 

Hvis man som værksted har brug for hjælp til forhandlinger om udgifter til lånebiler, står AutoBranchen Danmarks konsulenter også klar til at hjælpe, fortæller eftermarkedschef Nicky Bobak: 

“Jeg vil meget klart opfordre værkstederne til at tage dialog med forsikringsselskaberne om lånebiler. For som situationen er lige nu, er de gratis lånebiler en klods om benet på mange værksteder, som betyder, at udgifterne eksploderer. Vi står selvfølgelig klar med råd og vejledning, hvis man har brug for det,” siger Nicky Bobak.