Cirka 62 procent af alle skader kan nu tilføjes energibidrag i Autotaks, hvis man som autolakerer oplever øgede udgifter til energi. Se den aktuelle oversigt 

Efter Gjensidige og If Forsikring i starten af februar som de første forsikringsselskaber begyndte at godkende energitillæg i Autotaks på grund af de stærkt stigende energiudgifter for landets autolakerere, er det i de seneste par uger gået hurtigt.  

Først kom Taksatorringens 24 medlemsselskaber til og siden fulgte Topdanmark, Codan og GF Forsikring med forskellige udmeldinger om, hvordan de vil kompensere autolakererne for deres øgede udgifter. Det sker efter, at AutoBranchen Danmark siden december har lagt pres på forsikringsbranchen.

AutoBranchen Danmark har herunder samlet et overblik over de forskellige energitillæg.  

“Vi opfordrer som vanligt til tæt og hyppig kontakt mellem værkstederne og lakererne, så branchen kan få dækket de ekstraordinært høje udgifter, der desværre lige nu er til energi,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark. 

Gjensidige: 

Midlertidigt energibidrag godkendes når det skrives på specialkode 75 i Autotaks. Procentsatser op til 2,9 godkendes. Gjensidige oplyser, at værdien er en gennemsnitsbetragtning, som vil betyde, at den gennemsnitlige pris på energibidraget vil lande på 70 kroner inkl. moms.  

IF Forsikring:  

Energibidrag som et 1000-nummer i Autotaks og If godkender beløb på mellem 50 og 100 kroner pr. sag.  

Taksatorringen:  

Energitillægget skal påføres som en procentsats på maksimalt fire procent på specialkode 75 i Autotaks. Taksatorringen har beregnet, at energitillægget i gennemsnit for de 24 forsikringsselskaber, som er medlemmer af Taksatorringen, vil beløbe sig til 123 kroner inkl. moms. 

Taksatorringens 24 medlemsselskaber tæller blandt andet Alm. Brand, LB Forsikring (Lærerstanden), Pensam, PFA og Sønderjysk Forsikring.  

Topdanmark: 

Procentsatser op til fire procent skal skrives på specialkode 75 i Autotaks.

GF Forsikring 

Energitillæg på op til 75 kroner accepteres som et 1000-nummer i Autotaks.  

Codan:  

Betaler ikke deciderede energitillæg pr. skade, men opfordrer autolakerere til at henvende sig med dokumenterede udgifter 

Tryg afviser

Branchens største selskab, Tryg, der har en markedsandel på 29 procent, afviser fortsat kategorisk at yde energibidrag. Det bør få konsekvenser, mener Nicky Bobak. Det kan du læse om her.