Det stærkt øgede salg af elbiler har sat gang i “den mest intense efteruddannelsesbølge inden for vores fag i 15 år”, lyder det fra erhvervsskole 

Elbilernes teknologi stiller nye krav til personvognsmekanikere. Og i takt med, at elbilerne bliver mere og mere udbredte, stiger behovet for efteruddannelse.  

Og en rundringning foretaget af Epicent Public Relations til landets fire største skoler indenfor efteruddannelse af mekanikere i opladelige biler viser, at efterspørgslen på viden om elbiler og pluginhybrider er tårnhøj: 

“Det er uden sammenligning den mest intense efteruddannelsesbølge inden for vores fag i 15 år,” siger Jan Geertsma, der underviser på AutoVidencenter Fyn, Syddansk Erhvervsskole ifølge Epicent Public Relations.  

“Der er helt klart tale om en trend, der kører på fuld skrue,” siger han videre.  

Det samme billede tegner sig ifølge Epicent Public Relations også på Mercantec i Viborg, EUC Nord i Frederikshavn og TEC i Hvidovre.  

Og efteruddannelse er afgørende, når elbilerne kommer til at fylde mere på eftermarkedet, fastslår Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark: 

“Det er en kæmpe opgave for hele branchen at geare sig til de forandringer, som den grønne omstilling fører med sig. Det gælder om at være på forkant, hvis man skal sikre sig et godt udgangspunkt i en ny konkurrencesituation og her er efteruddannelse afgørende,” siger Nicky Bobak. 

Mange erhvervsskoler er også ved at tilpasse deres uddannelser til den nye virkelighed, så håndtering og reparation af elbiler fylder mere – og det kan kun gå for langsomt, siger Nicky Bobak. 

“Jeg har indtryk af, at flere erhvervsskoler er blevet taget lidt på sengen af, hvor hurtigt elbiler er begyndt at fylde meget i nyvognssalget. De er heldigvis ved at komme godt med, men det er også noget, som jeg håber, der er politisk fokus på på Christiansborg, for der skal gøres nogle store investeringer på skolerne i disse år,” siger Nicky Bobak. 

AutoBranchen Danmark rejser løbende behovet for flere ressourcer til grøn omstilling af erhvervsskolerne for politikerne.  

AutoBranchen Danmarks vidensbank om grønne biler skaber overblik over konsekvenserne af elbilernes fremmarch. Du kan besøge vidensbanken her: https://autobranchendanmark.wp.prod.combell.peytz.dk/vidensbank-groennebiler/