For en mindre virksomhed, der “fisker” i det samme vand som de store i branchen, gælder det om hele tiden at holde sig relevant samtidig med, at man også sørger for at tjene penge. 

I 30 år er den balance lykkedes for B.J. Autolakering i Varde.    

AutoBranchen Danmarks eftermarkedskonsulent Lars Baun Vilhelmsen møder mange i autobranchen hver dag. Han møder masser af medlemmer, der gør tingene lidt anderledes, tænker fremad og holder sig relevante overfor kunderne.  

En af dem er B.J. Autolakering. 

Familievirksomheden ligger lige overfor den lokale Jem & Fix og lige som man kan få lidt af hvert i byggemarkedet, er der også mange muligheder hos B.J. Autolakering.  

Bilpleje, vask og støvsugning er en mulighed. Skæve fælge kan rettes op. Buler fixes, dæk skiftes og opbevares. Ruderne kan man også skifte. Bilerne lakeres, selvfølgelig. Men du kan også få lakeret lamper, skabe, låger, campingvogne. Tre radiatorer står klar til at blive sandblæst – der er nærmest uanede muligheder. 

“Jeg kunne jo se, at man i vores branche allerede for 20 år siden begyndte at tjene mindre og mindre på at lakere biler. Derfor begyndte vi selv at rette små buler ud. Vi lavede også reparationer på plast og den slags, siger Bjarne Jørgensen, mens han også viser, hvordan han kan lave spraymaling i små mængder med en maskine, som mest af alt ligner en avanceret sodastream-maskine til hjemmelavet danskvand og sodavand.  

“Vores værkstedskunder køber ind i mellem sådan en spraymaling, som de sælger til deres kunde, så kunden selv kan reparere en skramme,” fortæller han. 

Bjarne Jørgensens hustru, Carina, står for bilplejen i virksomheden, og sønnen Lars er for nyligt blevet uddannet autolakerer fra College360. Derudover består virksomheden af yderligere to medarbejdere, og Bjarne Jørgensen kunne godt bruge yderligere to, så man i alt er syv. 

Når kunderne forlader Jem & Fix på den anden side af vejen, får de formentlig øje på et stort skilt, som gør det klart for alle, at her er arbejde at få. “Autolakerer søges” melder skiltet på bygningen. Skilte ved siden af, fortæller også, at her er dækhotel, og at her er ladestation til elbiler. 

“Vi deltager på alle de messer, vi kan. Nu skal vi snart til AutoMekanika i Tyskland, hvor vi fylder bilen og kører derned. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi kan forny os. På de her messer, tager vi det, vi kan bruge og som vi synes passer til vores virksomhed,” fortæller Bjarne Jørgensen. 

Læs mere om B.J. Autolakering i AutoBranchen Danmarks medlemsblad, der udkommer i begyndelsen af oktober.