AutoBranchen Danmarks lak- og karrosserikonsulent René Thomsen var forleden forbi College 360 i Silkeborg, hvor fire nye svende stod klar til et arbejde som autolakerer.

André Larsen, Byens Bilpleje Sønderjylland ApS, Benjamin Andersen, Kjærsgaard Auto Aalborg A/S, Rasmus Lund Kjeldgaard, Byens Lakering ApS og Steffen Dahl Johannsen, Viby Autolakering A/S kunne fredag den 28. fejre, at de nu fik et fysisk bevis med svendebrevet på deres hårde arbejde.

“Danmark kommer til at mangle rigtig mange faglærte de kommende år, og derfor er det yderst vigtigt, at vi hele tiden tiltrækker og uddanner nye kræfter til områderne autolakering og karrosseriteknik. Nu er der heldigvis fire nye svende på vej ud på arbejdsmarkedet”, siger René Thomsen fra AutoBranchen Danmark.

På billedet ses også fagunderviser Jan Holm Petersen fra College 360.

Mindelegat for bedste kammerat

Foruden at kunne fremvise deres svendebreve, kunne Rasmus L. Kjeldgaard også bryste sig af Mølgaards Mindelegat, som gives for den på holdet, der af de andre er udråbt til den bedste kammerat.

“AutoBranchen Danmark har tidligere på året gennemført en større trivselsundersøgelse på en række af landets erhvervsskoler, og derfor hylder vi hellere end gerne ham eller hende, som bidrager til den gode stemning og hjælper fra sig til de andre på uddannelsen. På det her hold var Rasmus ifølge de andre på uddannelsen den oplagte”, fortæller René Thomsen.

Du kan læse mere om de seneste svendeprøver for autolakerere og karrosseriteknikere fra College 360 her.

Rasmus Lund Kjeldgaard, Byens Lakering ApS, med Mølgaards Mindelegat for godt kammeratskab på uddannelsen.