15 unge autolakerere fra hele verden kæmper i næste uge om hæder og ære på College360 i Silkeborg. 

Sammen med Skillsdenmark er skolen i Silkeborg vært for WorldSkills, eller VM i autolakering, som man også kan kalde det. 15 unge fra lige så mange nationer, har vundet den nationale titel i deres hjemlande, og nu skal de kæmpe om VM-titlen.  

“Danmark bliver vært for WorldSkills Europe i 2025 i Herning, så man kan sige, at denne er en lillebitte generalprøve på, hvad der møder os i Danmark om tre år. Men det er første og måske også eneste gang, at World Skills er hos os. Derfor er det et meget unikt event, som vi håber, at branchen og en masse nysgerrige, måske kommende autolakerere, har lyst til at komme ud at opleve,” siger Jens Søndergaard Hansen, chefkonsulent i Skillsdenmark og endda tidligere faglærer på College360.  

VM i autolakering foregår fra den 18. oktober til den 21. oktober. Alle dage er de 15 konkurrenter i gang fra klokken 9.00 til 18.00. Her skal den bedste autolakerer fra DM i Skills i Høng i foråret, Casper Bjørn Christensen fra MJ Autolakering i Sakskøbing, kæmpe mod 14 deltagere fra andre lande.  

College360 er Europas, måske verdens bedste skole for autolakering, og det er ingen tilfældighed, at netop skolen i Danmark er valgt til at huse konkurrencen, da man måtte vælge at aflyse det oprindelige WorldSkills for alle fag i Shanghai.  

Foruden at se på de dygtige, unge autolakerere, foregår der også en lang række andre ting på den nye og moderne erhvervsskole i Silkeborg. Det er muligt at se eleverne arbejde på værksteder hos smede, tømrer, elektriker, skiltetekniker og bygningsmaler samt i køkkenerne ved hotel- og restaurantområdet.  

Under overskriften “Leg med fagene” er der også en lang række andre aktiviteter, lige som der er rundvisning på skolen hver dag klokken 10.00, 11.00 og 13.00.  

Se mere i skolens invitation her

“Fra AutoBranchen Danmark kommer vi også til at være til stede på World Skills i Silkeborg, og vi håber at møde danske autolakerere, der har lyst til at se sådan en konkurrence på tæt hold, og samtidig se den dygtige autolakerer-skole indefra, “ siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark. 

Fordi World Skills i Shanghai blev aflyst som følge af corona-situationen i Asien, har man valgt at sprede konkurrencerne i de 61 fag rundt omkring i 15 forskellige lande. I alt deltager mere end 1000 unge lærlinge fra 58 regioner og lande. Set over alle fag stiller Danmark med otte konkurrencedeltagere. Casper Bjørn Christensen er den danske deltager i autolakering.