Den 1. november holdt AutoBranchen Danmark Autotaks-kursus i Herning.

Kurset blev ledet af Forsikringskonsulent Jørgen Petersen og lak- og karrosserikonsulent Rene L. Thomsen, der dagligt rådgiver og besøger AutoBranchen Danmarks medlemsvirksomheder på eftermarkedet.

Undervejs på kurset blev følgende punkter gennemgået og drøftet.

  • Starttider og ny rådgiverfunktionen i Autotaks, som autolakererne kan drage fordel af og hæve indtjeningen med.
  • Guides til at lave vigtige aftalegrundlag, som bl.a. kan sikre, at autolakererne får de rigtige tillæg for udført arbejde.
  • Plastskader og den korrekte taksering af den type skader.
  • Sikker håndtering af el- og hybridbiler på værkstederne.

Formålet med kurset var på autolakerne og deres muligheder for at udfordre autotaks opgørelserne gennem Eurolak. Derudover var der også et stort fokus på aftalegrundlag samt, at der bør laves skriftlige forventningsaftaler mellem værksteder og malere for at forbygge de oftest forebygge uenigheder.

Den grønne omstilling fylder også på eftermarkedet og her kommer der flere plastreparationer. Her er det særligt vigtigt at branchen er opmærksom på at få den korrekte afregning.

Samtidig gennemgik de to konsulenter også principperne i håndtering af el- og hybridbiler i autolakeringsvirksomhederne.

Vi holder løbende kurser i Autotaks rundt omkring i landet. Næste kursus i Autotaks bliver holdt i Ringsted d. 15. november. Du kan tilmelde dig kurset her.

Se vores oversigt over kommende kurser her.