Snart får eftermarkedet del i den seneste inflationspakke, som et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om i februar.

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige blevet enige om en inflationspakke, der skal reducere konsekvenserne af inflationen.

Pakken henvender sig generelt ikke til eftermarkedet, men som alle andre virksomheder i Danmark vil eftermarkedet få del i den aftale udskydelse af skattebetalingen i sommeren 2023. Ifølge partierne har mange virksomheder oplevet pres på deres likviditet som følge af højere energiudgifter – et billede som AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg godt kan genkende i autobranchen:

”De stigende energipriser har gjort ondt i store dele af autobranchen. Det gælder særligt for de autolakerier, der benytter naturgas til malerkabinerne. Derfor er det meget positivt, at det nu bliver muligt at forbedre sin likviditet midlertidigt. Det kan være med til at give pusterum på den korte bane.”

Sådan udskydes skatterne

Aftalepartierne har aftalt at udskyde betalingsfrister på A-skat og AM-bidrag for alle virksomheder.

Konkret udskydes betalinger af A-skat og AM-bidrag i juli og august 2023 for alle virksomheder med hhv. 3½ og 6 måneder. Finansministeriet vurderer, at en udskydelse af A-skatte- og AM-bidragsindbetalinger i juli og august 2023 med hhv. 3½ og 6 måneder, hvilket betyder udskudte skattebetalinger for ca. 57 mia. kr.

De foreslåede udskydelser betyder, at virksomhederne vil skulle tilbagebetale A-skat og AM-bidrag i oktober/november 2023 og februar 2024.

Aftalen er ikke endeligt vedtaget, men den har et meget bredt flertal i Folketinget, hvorfor vedtagelsen må betragtes en formalitet.