F&P har offentliggjort en oversigt over, hvor mange skader, der er blevet takseret i 2021 og prisen derpå. AutoBranchen Danmark opfordrer forsikringsselskaberne til at tilgodese branchen.

F&P har opgjort, hvad den gennemsnitlige skade per køretøj i 3. kvartal 2021 udløste i erstatning, hvilket er de nyeste tal. Det lyder på 9.680 kr., når man tæller biler, motorcykel, knallert og øvrige køretøjer med. Til sammenligning var den gennemsnitlige erstatning i 2020 på 9.910 kr.

For bilernes vedkommende var den gennemsnitlige skade på 9.001 kr., hvilket er er godt 150 kr. mindre end i samme periode i 2020.

Forsikringsselskaber bør kigge på energibidrag og timepriser

Eftermarkedschef hos AutoBranchen Danmark Nicky Bobak undrer sig over, at flere store forsikringsselskaber trods faldende udgifter per skade ikke lytter branchens bekymringer.

”Skadesbranchen og særligt lakerer, der fyrer med gas, er pressede på økonomien i øjeblikket pga. de stigende energipriser og uholdbare timepriser fra forsikringsselskaberne. Nu kan vi så se, at forsikringsselskaberne ovenikøbet udbetaler færre penge i erstatning per skade. Derfor har vi opfordret til at F&P og de enkelte forsikringsselskaber til at yde et energibidrag og være åbne over for forhandlinger om timepriser”, fortæller Nicky Bobak. I

Indtil videre har to forsikringsselskaber fulgt opfordringen fortæller Nicky Bobak, der håber, at flere forsikringsselskaber vil følge trop:

”Det er desværre kun Gjensidige og If forsikring, der indtil nu har fulgt opfordringen, men flere kan komme til. Det er ikke i orden, når forsikringsselskaberne udbetaler færre kroner i erstatning per skade, men samtidig presser skadesbranchen længere ud mod kanten. Derfor fortsætter AutoBranchen Danmark med at presse på hos forsikringsselskaberne.”

Her kan du læse mere om, hvordan du får energibidrag fra Gjensidige og If.

Lille stigning i antallet af takserede skader i 2021

I 2021 har forsikringsselskaberne takseret 356.943 skader på person- og varebiler i Danmark. Det er en beskeden stigning fra 2020, hvor der blev opgjort 353.445 skader på de danske person- og varebiler. Selvom der er tale om en lille stigning i antallet af skader i 2021 er der stadig et stykke op til niveauet fra før corona. I 2019 blev der nemlig takseret 369.150 skader, hvilket er den hidtidige rekord for forsikringsskader på person- og varebiler.

I alt har forsikringsselskaberne i 3. kvartal 2021, der rummer de nyeste tal, måtte punge ud med 2,18 mia. kr. til skader på motorkøretøjer, hvilket er en stigning fra 2,13 mia. kr. i 3. kvartal 2020.