Alle, der arbejder med aircondition og køleudstyr i eftermarkedet, skal have nye KMO-godkendelser, efter hackerangreb har lammet Kølebranchens Miljøordning gennem længere tid  

Det er tid til at få styr på dine godkendelser og autorisationer, hvis du, din virksomhed eller dine ansatte arbejder med aircondition-anlæg eller andre former for køleudstyr.   

Kølebranchens miljøordning har været offline i en længere periode på grund af et hackerangreb. I stedet er der nu lavet et helt nyt IT-system. Og det betyder, at alle personer og virksomheder, der skal have KMO-godkendelse, skal oprette sig og have godkendelser igen.   

“Det er vigtigt, at alle personer og virksomheder opretter en konto samt ansøger om godkendelse i det nye KMO-system. Dette gælder også personer og virksomheder, der allerede har haft en konto og godkendelse i det gamle system,” lyder det fra Kølebranchens Miljøordning (KMO).   

KMO udsteder på vegne af Miljøstyrelsen HFC-gas og SF6-gas-autorisationer samt AC EU-beviser til firmaer og personer i autobranchen.   

Alt arbejde med HFC-kølemidler uden autorisation er forbudt i EU.  

Alle personer og virksomheder i Europa, der arbejder med køleudstyr, aircondition og varmepumpeudstyr, som indeholder fluorholdige drivhusgasser, skal have gyldig F-gas autorisation. 

“Vi ved, at det er noget, Arbejdstilsynet med god grund er meget obs på, så det gælder bare om at få godkendelserne på plads i en fart,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.