300 unge lærlinge eller helt frisk udlærte, kæmper over de næste tre dage om titler og hæder i godt håndværk. Festlighederne i Messe C i Fredericia blev torsdag sat i gang af Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik lovpriste de faglærte uddannelser, da han torsdag formiddag trykkede på knappen og satte DM i Skills igang. Danmarks kommende kronprins ved godt, at hvis hjulene fortsat skal dreje i Danmark, skal der bruges faglærte for at få tingene til at ske.

DM i Skills sætter fokus på erhvervsuddannelser og faglærte, og autobranchen er med i Fredericia, hvor talenter blandt personvognsmekanikere, lastvognsmekanikere, karrosseriteknikere og autolakerere kæmper om titlerne.

I alt 22 unge fra autobranchen skal vise, hvad de kan, mens mere end 50.000 tilskuere forventes at lægge vejen forbi og hente inspiration inden for 45 forskellige faglærte uddannelser.

AutoBranchen Danmark og AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF) er sponsor, og eftermarkedskonsulent Lars Baun Vilhelmsen er klar til en snak med gæsterne både torsdag, fredag og lørdag.

“Åbningsceremonien var kun lige forbi, da de første interesserede kom forbi for at høre mere om, hvad autobranchen kan tilbyde. Jeg er meget imponeret over setuppet ved DM i Skills, og jeg kan kun anbefale, at man lægger vejen forbi. Her er masser af inspiration at hente og det er nemt at blive fascineret af de dygtige unge mennesker,” siger Lars Baun Vilhelmsen, der kan få mulighed for at hilse på mere end 60.000 gæster fra torsdag til lørdag.

Blandt de 22 unge, som kæmper om autobranchens titler er flere med ansættelse hos AutoBranchen Danmarks medlemmer. Det gælder fx MTH Biler, Exolak, IM Stiholt, Skorstensgaard, Sejer Jensen Automobiler og Schou-Jensen Auto.

College360, der uddanner alle Danmarks autolakerere, har medbragt en sprøjtesimulator, hvor interesserede kan få lidt føling med at sprøjtelakere. Så ser man resultaterne af sit arbejde på en storskærm.

“En af de elever som begyndte på uddannelsen i januar, fangede faktisk interessen, da han prøvede sprøjtesimulatoren ved DM i Høng sidste år. Forhåbentlig får vi flere af dem de næste dage,” siger Brian Hovmand, virksomhedskonsulent på College360 i Silkeborg.

Konkurrencerne ved DM i Skills løber over torsdag, fredag og lørdag og der er gratis adgang.