DM i Skills begyndte torsdag i Høng. Autouddannelserne er med, når den lille by i Vestsjælland torsdag, fredag og lørdag før besøg af rundt regnet 50.000 mennesker.  

Mekanikeruddannelserne og uddannelserne til karrosseritekniker og autolakerer skal finde en ny Skills-vinder, mens de besøgende kan prøve sig af med en svejsesimulator, en sprøjtesimulator og meget andet.  

AutoBranchen Danmark deltager på en stand sammen med Malerforbundet og AutoBranchens Arbejdsgiverforening, ABAF. 

“Det er fantastisk med sådan nogle dage, hvor vores uddannelser virkelig bliver vist frem. De unge lærlinge får prøvet sig selv af, og talenterne kommer frem. Vi er også glade for, at mange medlemsvirksomheder bakker op,” siger Nicky Bobak, eftermarkedschef i AutoBranchen Danmark.

Han glæder sig også over, at skolelærere, uddannelsesvejledere og lokale virksomheder også kigger forbi og får en snak om blandt andet uddannelsen til autolakerer. 

Lærlinge eller nyudlærte unge mennesker fra M.J. Autolak, Autolak-Experten, MTH Biler, Indkilde Auto, Scania Ishøj, J.P. Tamstorf Automobiler, Langkær Autoteknik og Hedegaard Biler er med ved DM i Skills, hvor i alt rundt regnet 300 unge kæmper om at kunne kalde sig den bedste inden for deres fag. 48 uddannelser er konkurrencefag, mens der også er en række opvisningsfag. 

Det betyder, at der er konkurrencer inden for alt lige fra lastvognsmekaniker til konditor, frisør eller anlægsgartner.  

“Skills går altid på omgang i landsdelene og man ser som regel, at søgningen mod erhvervsuddannelser stiger i det område, der har været DM i Skills. Så virksomhederne i Vestsjælland kan måske forberede sig på at få flere lærlinge de næste par år. Det håber jeg for vi mangler arbejdskraft over hele landet,” siger Nicky Bobak.  

DM i Skills fortsætter til lørdag og der er gratis adgang for alle – både børn, forældre og bedsteforældre.