AutoBranchen Danmark og Kommunernes Landsforening er dialog om, hvordan branchen bedst muligt kan hjælpe med at få ukrainske flygtninge i job.  

Da AutoBranchen Danmark tidligere på foråret spurgte i en medlemsundersøgelse, om branchen ønsker at ansætte ukrainske flygtninge, svarede 6 ud af 10 virksomheder ja. Du kan mere om undersøgelsen her, men hovedkonklusionen er, at branchen særligt er interesseret i at ansætte engelsktalende ukrainere i ufaglærte jobs til fx klargøring. Derudover vil faglærte mekanikere og autolakerer være i høj kurs i branchen.  

AutoBranchen Danmark er efterfølgende gået i dialog med Kommunernes Landsforening (KL) om, hvordan forbindelsen mellem de ukrainske flygtninge og virksomhederne kan skabes lokalt. AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg forklarer: 

”Hverken AutoBranchen Danmark eller KL kan koordinere alle enkeltsagerne derfor skal kontakten mellem virksomhed og flygtning skabes i lokalområdet. KL har informeret alle landets jobcentre om undersøgelsens resultater, der viser, at der er gode muligheder for ansættelse i autobranchen for de ukrainske flygtninge.”  

Branchen skal også selv række ud til jobcenteret 

Gitte Seeberg er glad for, at KL har spredt resultaterne af undersøgelsen til jobcentrene, der skal hjælpe flygtningene i arbejde, men hun har også en klar opfordring til branchen:  

”Selvom jobcentrene er informeret, så kan det stadig være meget omfangsrigt at kontakte de lokale bilforretninger. Derfor er det min klare opfordring til jer, der mangler arbejdskraft og gerne vil hjælpe de ukrainske flygtninge, at I selv henvender jer til jobcenteret i jeres kommune og fortæller, hvilke roller en ukrainsk flygtning kunne få hos jer. Det øger sandsynligheden for et match markant.” 

Det skal du være opmærksom på

Når du skal ansætte en flygtning, skal du være opmærksom på flere punkter. I samarbejde med AutoBranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) har vi lavet en guide til formålet.  

Den kan du læse her.