Lysten til at ansætte nye medarbejdere er på det højeste i et år i autobranchen. Tilsvarende forventer usædvanligt få, at de må afskedige medarbejdere.  

AutoBranchen Danmark spørger løbende i vores kvartalsundersøgelser, hvordan landets bilforhandlere forventer deres forretning vil udvikle sig i det kommende kvartal.  

Forventningerne til 3. kvartal 2023 ser rigtigt fornuftige ud, hvis når man kigger på jobmarkedet i autobranchen. 27 procent af respondenterne forventer at skulle ansætte nye medarbejdere, hvorimod kun 9 procent forventer at skulle afskedige medarbejdere. Både forventningerne til ansættelse og afskedigelse er de mest positive igennem det seneste år forklarer AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg.  

”Mere end hver fjerde skal ud at ansætte nye medarbejdere, mens under hver tiende forventer at skulle afskedige medarbejdere. Begge tal er de mest positive forventninger branchen har haft gennem det seneste år. For et år siden var der markant færre, der skulle ansætte og næsten dobbelt så mange, der forventede afskedigelser,” fortæller Gitte Seeberg. 

Kvartal   Medlemmer der forventer at ansætte nye medarbejdere  Medlemmer der forventer at afskedige medarbejdere 
3. kvartal 2023  26,9%  9% 
2. kvartal 2023  19,5%  13% 
1. kvartal 2023  12,7%  16% 
4. kvartal 2022  10,9%  18,6% 
3. kvartal 2022  18,3%  14,7% 

 

Ifølge direktøren er resultaterne udtryk for, at branchen er på vej tilbage på sporet.  

”Forventningerne til 3. kvartal 2022 var også gode, men der er sket en stor forbedring fra 2022 til 2023. De gode forventninger skyldes bl.a. en stor fremgang og efterspørgsel fra kunderne på eftermarkedet, hvor der i forvejen er mangel på mekanikere. Bilsalget er derimod stadig lidt præget af økonomisk usikkerhed og lange leveringstider på nye biler, men der har været fremgang på det seneste”, forklarer Gitte Seeberg.