Handelsskoleeleven Simone Olssen vandt konkurrencen om at blive bedste autolakerer på Folkemødet på Bornholm midt i juni.

For at sætte ekstra fokus på erhvervsuddannelser og særligt autolakereruddannelsen, havde AutoBranchen Danmark lejet en sprøjtesimulator i Belgien – den kom med en sprudlende engelsktalende instruktør.

Konceptet var enkelt. En stor fladskærm viste en bildør. Fladskærmen arbejdede sammen med et avanceret computersystem og en sprøjtepistol. Sprøjtesimulatoren og masser af interesserede mennesker, gav højt humør, gode grin og en klar fornemmelse af, at det kræver præcision og godt håndelag at være autolakerer.

AutoBranchen Danmark havde adskillige begivenheder i teltet på Bornholm. Sprøjtesimulatoren var en af dem, og den trak masser af deltagere i alle aldre.

Simone Olssen scorede næsten lige så mange point som den rutinerede hollandske instruktør, når han demonstrerede systemet.

”Jeg tror bare, at jeg lyttede godt efter, hvad han sagde, at man skulle gøre. Han var god til at forklare det, og så gjorde jeg som han sagde,” siger hun.

I en ledig stund mellem sine mange debatter forsøgte erhvervskvinden Stine Bosse sig også med sprøjtepistolen. Efter at hun har forladt direktørstolen i Tryg Forsikring og helliger sig bestyrelsesposter, har hun afsløret stor interesse for erhvervsuddannelser, og nu har hun snuset til autolakererfaget.