Både DF og K melder sig klar til at tage et opgør med den værdibaserede registreringsafgift. AutoBranchen Danmark med direktør Gitte Seeberg i spidsen hilser opgøret velkommen og opfordrer til en hurtig omlægning.

”Vi er store tilhængere af en teknologineutral teknisk CO2-baseret afgift baseret på bilens tekniske egenskaber, det vil være en kæmpe gevinst for miljøet og sikkerheden på vejene. Og lige så vigtigt vil det give gennemsigtighed og fair konkurrence, så alle betaler det samme for den samme bil”, siger administrerende direktør Gitte Seeberg

Autobranchen bifalder en afgiftsændring, men påpeger også, at det ikke er noget, der skal tales om alt for længe. Bilsalget risikerer at gå i stå, hvis bilkøberne tøver med at købe biler af frygt for at tabe penge ved en afgiftsændring. Allerhelst skal en ændring komme med ét slag, som en tyv om natten.

Ved en afgiftsændring er det vigtigt med en overgangsordning, som sikrer, at tabet på den eksisterende bilpark ikke bliver alt for stort. Det har i sær betydning for brugtbilhandlen, hvor varelageret med et slag risikerer at falde i værdi.

Kontakt

Pressehenvendelser rettes til kommunikationschef Lisa Sandager Ramlow på tlf. 60 56 83 85.