Motorstyrelsen påbegynder nu tilbagebetaling af registreringsafgift for de biler, der er indregistreret på baggrund af NEDC-2 tal og som ikke er omregnet. Der er tre situationer, hvor der er eller kan være tale om tilbagebetaling af afgift. Det fortæller Lars Ellegaard, advokat hos AutoBranchen Danmark.

“For det første dækker det over biler, der er indregistreret før 1. juli 2018. I de tilfælde skal forhandlerne have indsendt fuldmagter til Motorstyrelsen. Derefter vil tilbagebetaling ske til den, der har foretaget afgiftsberigtigelsen af bilen, hvilket typisk vil være forhandleren. Han vil herefter normalt skulle tilbagebetale afgiften til kunden, hvis den ikke allerede er afregnet”, siger Lars Ellegaard.

Den anden situation omhandler biler indregistreret i perioden 1. juli 2018 til 13. september 2018. For disse biler er der ikke behov for fuldmagt, og tilbagebetalingen sker helt automatisk. Den tredje situation vedrører biler, der er indregistreret den 14. september 2018 eller senere.

“Disse biler burde være indberettet korrekt, således at der ikke skulle tilbagebetales afgift. Imidlertid er der et mindre antal biler, hvor der er foretages rettelser i beregningen, og hvor der derfor skal tilbagebetales afgift. Det vil ligeledes ske automatisk”, fortæller Lars Ellegaard.

Alle tre situationer vedrører selvfølgelig kun fabriksnye biler, og det omhandler kun registreringsafgift. Først senere vil der ske beregning og tilbagebetaling af ejerafgiften, idet der er tale om en mere kompliceret beregning.