(Bemærk, at artiklen er udgivet 18. marts 2020 og at hjælpepakker, lovgivning og øvrige tiltag i corona-krisen kan have ændret sig. Gå til vores tema-univers for de nyeste historier)

For at sikre vareforsyningen bliver reglerne om kvalifikationskrav og uddannelse af varebilschauffører midlertidigt ophævet. Det fremgår af netop udstedt ændringsbekendtgørelse, skriver Færdselsstyrelsen.

Ændringen er blandt andet gennemført for at forebygge chaufførmangel i forbindelse med coronakrisen, og dermed bliver det muligt for personer med kørekort til personbil at fungere som varebilschauffører uden yderligere uddannelse.

Varebilsvognmænd skal have tilladelse

Helt præcist medfører ændringsbekendtgørelsen, at kapital 8a, som omhandler krav til kvalifikationer og uddannelse for varebilschauffører, i bekendtgørelsen om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport, er midlertidig ophævet.

Varebilsvognmand skal dog fortsat have en godskørselstilladelse til den enkelte varebil.

Reglen om kvalifikationskrav og uddannelse af varebilschauffører vil blive genindført, når situationen omkring coronovirus er stabiliseret.

Seneste nyheder om corona-virussen