(Bemærk, at artiklen er udgivet 27. marts 2020 og at hjælpepakker, lovgivning og øvrige tiltag i corona-krisen kan have ændret sig. Gå til vores tema-univers for de nyeste historier)

Undtagelserne i forhold til ugehvil udvides nu til at gælde både national og international godstransport.

Som noget nyt gælder undtagelserne i perioden fra 13. marts 2020 til og med 11. april 2020 både national og international godstransport.

Det sker for at modvirke en mangel på chauffører.

Se nyheden på Færdselsstyrelsens hjemmeside. Her finder du også en række spørgsmål og svar om situationen.

Er du eller en medarbejder en af de omfattede chauffører, vil chaufføren frem til og med 11. april 2020 kunne undlade at afholde ugehvil, uanset om der er tale om det regulære ugehvil på mindst 45 timer eller det reducerede ugehvil på mindst 24 timer.

Selvom chaufføren ikke behøver at afholde ugehvil, skal vedkommende fortsat overholde de øvrige køre- og hviletidsregler – altså reglerne om køretid, afholdelse af pause og daglig hviletid.

Når vi har passeret 11. april 2020, skal chaufføren igen holde ugehvil, og dette ugehvil skal afvikles i overensstemmelse med køre- og hviletidsforordningens artikel 8, stk. 6.

Ugehvilet vil således skulle afholdes i tidsrummet mellem mandag kl. 00.00 og søndag kl. 24.00. Hvor langt og hvornår det næste ugehvil skal afholdes, vil i øvrigt afhænge af længden af og tidspunktet for chaufførens senest afholdte ugehvil.

Ugehvil, der er undladt at afholde i perioden for den midlertidige undtagelse, skal ikke kompenseres med tilsvarende hvil efter periodens udløb.