(Bemærk, at artiklen er udgivet 16. marts 2020 og at hjælpepakker, lovgivning og øvrige tiltag i corona-krisen kan have ændret sig. Gå til vores tema-univers for de nyeste historier)

AutoBranchen Danmark har i løbet af mandag den 16. marts 2020 fået flere henvendelser fra medlemmer, som spørger, om de kan stoppe med at betale registreringsafgift i forbindelse med corona-situationen? Her er det korte svar og meget direkte svar: nej.

Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark uddyber:

“Det er meget vigtigt at understrege, at alle bilforhandlere fortsat skal betale den registreringsafgift, de er forpligtede til efter gældende regler. Og det skal de fortsætte med, indtil der meldes andet ud fra officiel hold”, udtaler Gitte Seeberg.

Vil undersøge udskydelse

AutoBranchen Danmark kæmper for de bedst mulige vilkår for alle, der beskæftiger sig med biler i Danmark.

Derfor sendte AutoBranchen Danmark fredag den 13. marts en spørgeskemaundersøgelse ud, som blandt andet skal afdække, hvilke tiltag, der kan sikre, at autobranchen kommer til helskindet gennem corona-situationen som muligt.

Som supplerende besvarelser i undersøgelse foreslår medlemmer, om en mulig udskydelse af registreringsafgiften kunne komme på tale i forlængelse af corona-udbruddet i Danmark? Hertil svarer Gitte Seeberg:

“Vi forventer, at mange forskellige brancher vil byde ind med krav og foreslag om en lang række kompensationer fra staten. Derfor er det på nuværende tidspunkt behæftet med stor usikkerhed, hvordan der vil blive taget imod vores forslag”, forklarer den adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Seneste nyheder om corona-virussen