Den 25. maj 2018 træder Databeskyttelsesloven i kraft i Danmark. Reguleringen handler om, at personoplysninger ikke spredes uhensigtsmæssigt og mere end personen, der har afgivet sine oplysninger, har givet tilladelse til, samt at virksomhederne, der besidder personoplysninger, bliver stillet til ansvar for sikkerheden og sørger for at passe på oplysningerne.

Reglerne er for sin vis de samme, som de allerede gældende i dag, men fokus er på dokumentation, sikkerhed, de registreredes rettigheder, og overholdelse af lovgivningen (compliance), som skal underbygges med processer og kontroller.

AutoBranchen Danmark har i den forbindelse udarbejdet en tjekliste og et årshjul, som skal hjælpe med at få et overblik over, hvad der skal gøres – og da der er mange ting der skal nås, så er det vigtigt at starte nu.

I tjeklisten findes svar på, hvad du skal gå i gang med nu, hvilke dokumenter der skal udarbejdes og bruges, hvilke politikker og procedurer, der skal udarbejdes i virksomheden og hvad virksomheden også skal huske på efter 25. maj 2018.

Erhvervsstyrelsen har lavet et ”PrivacyKompas”, som er et online værktøj, der skal hjælpe virksomheder med at kortlægge deres brug af personoplysninger og efterleve persondatalovgivningen. Virksomheder skal svare på 17 spørgsmål og der gives til slut et overblik over, hvad virksomheden skal gøre for at overholde lovkravene.

PrivacyKompasset giver også mulighed for at få lavet en privatlivspolitik til virksomheden. AutoBranchen Danmark har allerede lavet en skabelon til privatlivspolitik til vores medlemmer, og denne kan findes på vores hjemmeside.

PrivacyKompasset

Hent tjeklisten samt årshjul og privatlivstekst her