Branchedagene bliver en blanding af oplæg med præsentation af ny viden, udstillinger med fokus på fremtidens udstyr og uddannelser samt mulighed for debat med eksperterne, folkemødestemning og masser af tid til at netværke med kolleger og samarbejdspartnere.

Se hele listen over talere her

Se hele programmet her

Dag 1 med fokus på grøn omstilling og teknologisk revolution

Mange glæder sig formentlig især til at opleve tirsdagens hovedtaler, den tidligere racerkører og Le Mans-vinder, Tom Kristensen. Med humor og vid giver han indblik i sin egen vej til succes, og hvordan han har lært, at samarbejde og at holdånd er vigtigere end noget andet, hvis man vil vinde. Det er en erfaring, der kan overføres til dagligdagen og Tom Kristensen viser os hvordan.

Den første dag byder også på et kig ind i fremtiden, hvor elbiler og nye forretningsmodeller er på dagsordenen. Det sker når eksperter fra Norge, Holland og Østrig indvier deltagerne i både praktiske erfaringer og analyser.

Det er også på den første dag, at deltagerne kan se frem til at komme i tæt dialog med eksperterne og få svar på nogle af hverdagens brændende spørgsmål. ”Fagsnak i førersædet” løber af stablen i løbet af eftermiddagen og her kan deltagerne vælge mellem hele 15 forskellige sessioner, hvor temaer som forsikring, GDPR, rekruttering af arbejdskraft, leasing eller fremtiden for det lille værksted er på dagsordenen. Fagsnakkene foregår i mindre lokaler rundt omkring på slottet, og man skal tilmelde sig på forhånd, fordi der kun er plads til et begrænset antal deltager på hver.

Førstedagen afsluttes med en festlig og eksklusiv branchemiddag, hvor der vil blive serveret gourmetretter fra Gram Slot, underholdning og musik.

Dag 2 med fokus på politik, arbejdskraft og kundernes behov

På andendagen sætter Vores Autobranche fokus på temaer som fremtidens forbrugere, fremtidens arbejdsmarked og nutidens politiske billlede.

Den kendte politiske kommentator Hans Engell vil indvie deltagerne i, hvad der lige nu sker på Christiansborg, hvor valgkampen allerede er i fuld gang. Hvordan valget vil påvirke branchen er nok et af de spørgsmål, Engell må forvente at få fra salen. Der er også politik på programmet, når medlem af Europaparlamentet, Christel Schaldemose, kommer og fortæller om sit arbejde med bilers data, og hvordan de må bruges. Det samme – men med en forbrugervinkel – fortæller Torben Kudsk fra FDM om.

Sidst, men absolut ikke mindst, sluttes dagen og dermed branchedagene af med en debat om fremtidens arbejdsmarked. For i en tid hvor tilslutningen til erhvervsuddannelserne er langt lavere end den burde være, er der stort behov for at diskutere, hvordan vi får flere til at interessere sig for branchen. I modsat fald bliver det en stadig sværere opgave at rekruttere kvalificeret arbejdskraft og det vil føre til tab for forretningerne. Til at diskutere med deltagerne har vi samlet et stærkt debatpanel, som består af Jesper Vang Falkenberg fra College 360, Jesper Brahm Johansen fra Ejner Hessel, Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark og Allan Kristiansen fra Skjern Tekniske Skole. Som for alt andet der sker på scenen i løbet af branchedagene vil Anders Breinholt styre slagets gang.