Kulturminister Mette Bock (LA) har på et samråd i Folketinget meddelt, at regeringen er klar til at udskyde lukningen af FM-båndet til 2023. Planen var ellers, at signalet skulle lukkes allerede i 2021.

AutoBranchen Danmark har tidligere kaldt den tidlige lukning af signalet for overilet og opfordret politikerne til at tage en tænkepause. Det er derfor positivt, at ministeren nu er klar til at lade lukningen vente to år ekstra, mener AutoBranchen Danmarks administrerende direktør Gitte Seeberg.

”Det er godt for trafiksikkerheden, at de danske bilister nu får ser ud til at få to år ekstra til at tilpasse sig og få installeret DAB+ i bilen eller finde alternative måder at høre radio på. Det er vigtigt for sikkerheden, at bilisterne har mulighed for at høre trafikinfo, og det hjælper en udskydelse af lukningen på,” siger Gitte Seeberg.

AutoBranchen Danmark samarbejder med Slots- og Kulturstyrelsen og en række i branchen om en informationskampagne, der skal fremme lytningen af digital radio og informere om overgangen til DAB+. Det kan du læse mere om her.