• Samtykketekster går ud på, at kunderne skriftligt afgiver et samtykke til at modtage markedsføringsmateriale. Der er flere regelsæt i spil og flere krav for at et samtykke er gyldigt.
  • Det er også et krav at have en privatlivspolitik, hvor en virksomhed skal oplyse sine kunder om, hvordan de behandler kundernes personoplysninger når de afgives til virksomheden.
    • Det kan være i forbindelse med, at en kunde køber eller sælger sin bil, indgår en leasingaftale, indgår en aftale om servicering af bilen, er på værkstedsbesøg med sin bil eller ønsker at modtage virksomhedens markedsføringsmateriale om egne og samarbejdspartneres produkter.
  • Hvis en virksomhed giver oplysninger om sine kunder videre til eksempelvis en importør, er der også krav om, at importøren kun må bruge disse oplysninger på vegne af virksomheden, hvis der er indgået en databehandleraftale mellem virksomheden og importøren.
  • Hvis ikke der findes en databehandleraftale, må importøren kun få oplysningerne, hvis importøren har et samtykke fra kunden, ellers er der tale om en ulovlig handling og begge parter kan risikere at ifalde bøder.

På denne side finder du en lang række dokumenter som kan være med til at sikre, at jeres virksomhed overholder GDPR-reglerne.