For mange håndværksfag og bestemt også autobranchen, var det godt nyt mandag, at omprioriteringsbidraget er sløjfet for eftertiden.

AutoBranchen Danmarks administrerende direktør Gitte Seeberg, takker derfor regeringen for, at den har lyttet til kritikerne og indset, at det ikke var nok med regeringens planlagte kapitalindsprøjtning på to milliarder kroner.

”Vi har hele tiden sagt, at omprioriteringsbidraget skulle droppes. Det nyttede ikke, at regeringen med sin storstilede milliardinvestering i erhvervsskolerne gav med den ene hånd og så via omprioriteringsbidraget, tog med den anden hånd. Nu skal regeringen og DF have ros for, at de har lyttet, for det betyder, at der er reel hjælp på vej,” siger Gitte Seeberg som en reaktion på, at regeringen og Dansk Folkeparti mandag meddelte, at omprioriteringsbidraget bliver droppet fra 2019.

Omprioriteringsbidraget på 2 procent betød, at samtlige erhvervsskoler skulle spare 2 procent årligt fra 2016 til 2021. Nu bliver de sidste tre år altså sløjfet.

”Virksomhederne i vores branche kæmper med at finde kvalificeret arbejdskraft, og vi ved særligt, at der er mangel på autolakerere og karrosseriteknikere. Vi skal gøre hvad vi kan for at gøre de unge opmærksomme på karrieremulighederne i branchen, men det er nødvendigt, at skolerne også kan tilbyde gode vilkår,” siger Gitte Seeberg videre.

”Vi har allerede hørt skoler, som selvfølgelig slår fast, at det er godt, at de ikke længere skal finde besparelser, men også gennem de seneste års besparelser er skåret helt ind til benet. De skal opkvalificeres, så de er et godt tilbud til de unge,” fortsætter AutoBranchen Danmark-direktøren.

Oppositionspartierne og mange erhvervsorganisationer har opfordret regeringen til at sløjfe disse planlagte besparelser meget længe. Derfor var det glædeligt, at regeringen og Dansk Folkeparti mandag kunne oplyse, at afskaffelsen af omprioriteringsbidraget var det første ben i forhandlingerne om Finansloven.