Efter flere magre år for bilsalget er der anderledes positive takter for bilsalget både juni og samlet for årets første seks måneder, hvor salget af elbiler er mere end fordoblet.

I juni måned er salget af nye biler steget vokset til 18.307 biler, hvilket er en fremgang på knap 24 procent sammenlignet med juni 2022. Dermed er juni også en af de måneder, der har været med til at øge det samlede bilsalg i årets første seks måneder til 84.334 nye biler, hvilket er en fremgang på 18 procent sammenlignet med de første seks måneder af 2022, hvor der blev solgt 71.327 nye biler.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg glæder sig over de positive tal.

”Efter nogle virkelig sløje år for salget af nye biler, er det glædeligt for branchen og de mange danskere, der har fået en ny bil, at bilsalget er på vej tilbage mod det niveau vi kendte før corona. Der er stadig et stykke vej, men der er ingen tvivl om, at bilfabrikkerne ikke er ramt af de samme leveringsproblemer, som har været tilfældet i de sidste år,” fortæller Gitte Seeberg.

Salget af elbiler mere end fordoblet

En af årsagerne til det fremadstormende bilsalg er fremadstormende salg af elbiler. I første halvår blev der solgt 26.166 elbiler, hvilket svarer til 115 procent flere elbiler end i første halvår 2022. Dermed udgjorde salget af elbiler knap 31 procent af det samlede bilsalg.

”Der er ingen tvivl om, at Teslas prisnedsættelser i starten af året, har fået mange danskere til at kigge mod elbiler, men det er også udtryk for, at danskerne virkelig er begyndt at tage elbilerne til sig. Bilafgifterne virker i den forstand, at der ikke kan være tvivl om, at det er billigst at vælge en elbil. Samtidig er bilfabrikanterne blevet leveringsdygtige i mange flere eldrevne bilmodeller, derfor forventer jeg også den positive udvikling for salget af elbiler vil fortsætte i de kommende år,” fortæller Gitte Seeberg.